Facebook's nieuwe gok op 'virtual reality': online vergaderzalen

Facebook's nieuwe gok op 'virtual reality': online vergaderzalen

De manier waarop we werken verandert. Meer mensen werken op afstand, meer mensen willen flexibele werkopties en meer mensen denken opnieuw na over wat het betekent om op kantoor te zijn. Maar zonder de juiste tools heeft werken op afstand nog genoeg uitdagingen.


Werken zonder collega's om je heen kan je soms eenzaam voelen, en brainstormen met andere mensen voelt gewoon niet hetzelfde als je niet in dezelfde ruimte bent. Facebook wil dit oplossen door Horizon Workrooms te lanceren, gratis.


"Workrooms is onze samenwerkingservaring waarmee mensen samen kunnen komen om in dezelfde virtuele ruimte te werken, ongeacht de fysieke afstand. Het werkt zowel in virtual reality als op internet en is ontworpen om beter als team van op afstand samen te werken, te communiceren en verbinding te maken, en dat door de kracht van VR - of dat nu is om samen te brainstormen of een idee te whiteboarden, aan een document te werken, updates van je team te horen, rond te hangen en te socializen, of gewoon betere gesprekken te voeren die natuurlijker verlopen."


##actief-348##


"Workrooms brengt voor het eerst enkele van de beste nieuwe technologieën van Facebook samen in één ervaring op Quest 2. Met behulp van functies zoals mixed-reality desk- en toetsenbordtracking, handtracking, remote desktop-streaming, videoconferentie-integratie, ruimtelijke audio en de nieuwe Oculus-avatars, hebben we een ander soort productiviteitservaring gecreëerd."


We gebruiken Workrooms al om hier bij Facebook samen te werken, en we denken dat het een van de beste manieren is om te werken als je niet fysiek bij elkaar kunt zijn.


##actief-349##Productoverzicht

Workrooms is een virtuele vergaderruimte waar jij en je collega's vanaf elke plek beter kunnen samenwerken. Je kunt als avatar deelnemen aan een vergadering in VR of via een videogesprek inbellen in de virtuele ruimte vanaf je computer. Je kunt een enorm virtueel whiteboard gebruiken om samen ideeën te schetsen, je computer en toetsenbord in VR brengen om met anderen samen te werken, of gewoon expressieve gesprekken voeren die meer het gevoel geven dat je persoonlijk bij elkaar bent.


Hier is een gedetailleerd overzicht van alle nieuwe functies:


  • Neem je bureau, computer en toetsenbord mee naar VR: Werken vanuit VR betekent niet dat je je reguliere tools achter moet laten. Workrooms is een mixed reality-ervaring, waarmee je jouw fysieke bureau en toetsenbord mee naar de virtuele ruimte kunt brengen, waar je ze op de virtuele vergadertafel voor je kunt zien zitten. Gecombineerd met de nieuwe begeleidende app Oculus Remote Desktop voor Mac en Windows, heb je met één klik snel toegang tot je hele computer vanuit VR. Je kunt aantekeningen maken tijdens vergaderingen, bestanden in VR brengen en zelfs je scherm delen met collega's als je dat wilt.


  • Voel alsof je samen bent met avatars en ruimtelijke audio: voel je meer verbonden en voer natuurlijkere gesprekken met Facebook's nieuwe en verbeterde Oculus-avatars en ruimtelijke audiotechnologie. De nieuwe avatars bieden een enorme verscheidenheid aan aanpassingsopties en voelen expressiever en natuurlijker aan, waardoor je het gevoel hebt dat je echt bij je collega's bent. Het gesprek klinkt ook levensechter: "met onze ruimtelijke audio van hoge kwaliteit en lage latentie hoor je de mensen om je heen op basis van waar ze zitten, net alsof ze in een echte kamer zouden klinken, waardoor gesprekken soepel verlopen".


  • Een virtueel whiteboard zo groot als jouw ideeën: elke ruimte in Workrooms biedt oneindige whiteboardruimte, zodat je samen in realtime dingen kunt schetsen. Voor de eerste keer kun je jouw controller op een nieuwe manier gebruiken door hem om te draaien en ermee te schrijven als een pen, hetzij op het fysieke bureau voor je, hetzij samen met anderen op het whiteboard. Je kunt ook afbeeldingen van je computer op het whiteboard vastzetten en deze vervolgens markeren en beoordelen met collega's. Je whiteboards blijven in Workrooms staan zolang je ze nodig hebt, dus je kunt op elk moment terugkomen en vanuit dezelfde ruimte verder werken. En als je klaar bent, kun je elk whiteboard uit VR exporteren om het als afbeelding op je computer te delen.


  • Voor elke taak een geschikte ruimte: je kunt de indeling van de virtuele ruimte naar wens configureren. Of je nu gefocust bent op samenwerking, conversatie of presentatie, er is een stoelindeling voor elke gelegenheid en de hele ruimte kan op en neer worden geschaald om aan de grootte van je groep te passen.


  • Meedoen in VR of per videogesprek: Niet iedereen zal altijd een VR-headset bij de hand hebben, dus je kunt ook vanaf je computer videobellen in een ruimte. Je kunt ook gasten uitnodigen om in te bellen door een vergaderingslink te delen. Videodeelnemers verschijnen op een videoscherm in de virtuele ruimte, net als een echte vergaderruimte. "We ondersteunen samen maximaal 16 mensen in VR en in totaal maximaal 50 mensen tijdens een gesprek, inclusief videodeelnemers."


  • Ontworpen om je handen te gebruiken: Workrooms is een van de eerste ervaringen van Facebook die vanaf het begin is ontworpen om je handen, en niet de controllers, als je primaire input te gebruiken. Dit helpt om een meer natuurlijke en expressieve sociale ervaring te creëren en laat je gemakkelijker schakelen tussen fysieke tools zoals je toetsenbord en controllers wanneer dat nodig is.


  • Vergadernotities, bestanden delen, agenda-integratie en chat: de Workrooms-webapp maakt het gemakkelijker om samen te werken, of je nu in VR of op je computer bent. Elke ruimte in Workrooms heeft een plek op internet om notities en actie-items vast te leggen terwijl je aan het vergaderen bent, links en bestanden te delen en met je team te chatten. Je kunt ook uw Outlook- of Google-agenda synchroniseren om het plannen van vergaderingen en het verzenden van uitnodigingen gemakkelijker te maken.


Meer informatie:

www.oculus.com/workrooms/
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

De ultieme gids voor het vinden van eventlocaties voor eventplanners

De ultieme gids voor het vinden van eventlocaties voor eventplanners

De opkomst van tegen-huwelijksaanzoeken

De opkomst van tegen-huwelijksaanzoeken

Effectieve strategieën voor het wisselen eventsoftware: een gids voor organisatoren

Effectieve strategieën voor het wisselen eventsoftware: een gids voor organisatoren

Advertenties