Evenemententoeleveranciers eisen heropening van de markt

Evenemententoeleveranciers eisen heropening van de markt

De evenemententoeleveranciers in Nederland zien het niet meer zitten en zijn zwaar teleurgesteld, verdrietig en boos na het keiharde besluit van het kabinet.

 

"Het is niet meer te verkopen dat een voetbalstadion gevuld is met 23.500 zingende en feestende supporters, zonder grotendeels anderhalve meter afstand, waarbij geen besmettingshaarden ontstaan, terwijl een event met meer dan 750 bezoekers niet door mag gaan. Ondertussen is het overgrote deel van de mensen gevaccineerd en neemt de druk op de zorg niet toe. Onze strikte protocollen van testen voor toegang in de evenementenbranche zijn zeer effectief om de gezondheid en veiligheid van het publiek te waarborgen."

 

Daarom ook de eis om tijdens de persconferentie van 13 augustus a.s. vergaande versoepelingen af te kondigen voor eendaagse buitenevenementen. Waarbij eendaagse evenementen op volledige capaciteit weer door kunnen gaan.

 

"Steeds opnieuw hebben we als evenemententoeleveranciers constructief meegedacht met het kabinet hoe evenementen wél veilig zouden kunnen plaatsvinden.

Het lijkt bijna of het kabinet geen enkel begrip heeft voor onze situatie."

 

"Met de huidige beperkingen, waardoor, naast de meerdaagse evenementen, nu ook grotendeels de eendaagse evenementen niet meer door zullen gaan, hangt het voortbestaan van de evenemententoeleveranciers inmiddels aan minder dan een zijden draad. De versoepelingen moeten er dan ook komen en wel met ingang van 14 augustus 2021."

 

De evenemententoeleveranciers zijn ondertussen zowel emotioneel als financieel aan het einde van hun latijn. Daarom moet het kabinet nu duidelijkheid en toekomstperspectief aan deze bedrijven bieden, door de steunmaatregelen voor in ieder geval de evenementenbranche nu al te verlengen tot en met 31 december 2021.

 

Daarnaast moet er extra steun komen voor middelgrote en grote evenemententoeleveranciers die geen TVL-steun meer ontvangen, omdat ze het plafond van de maximale staatsteun hebben bereikt. "Deze bedrijven zijn nog nagenoeg volledig gesloten door de overheidsmaatregelen en krijgen geen steun meer. Hier moet een oplossing voor komen!"

 

Daarom roept ETC (Evenementen Toeleveranciers Collectief, dat ruim 1.500 evenemententoeleveranciers vertegenwoordigt in Nederland) het kabinet op, om hier met de evenemententoeleveranciers over in gesprek te gaan.


Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties