Een bruiloft te duur? Geef niet op voordat je alle opties voor de financiering hebt overwogen!

Een bruiloft te duur? Geef niet op voordat je alle opties voor de financiering hebt overwogen!

Wanneer de mooiste dag van je leven aanbreekt, wil je natuurlijk dat alles perfect is: een prachtig trouwfeest organiseren, de mooiste jurk of het mooiste pak dragen, jouw gasten het lekkerste eten voorschotelen. Die kans krijg je tenslotte niet zo vaak.


Natuurlijk hangt daar ook een stevig prijskaartje aan vast. En niemand wil toegevingen doen op de belangrijkste dag in zijn leven, toch? Gelukkig zijn hier enkele tips om jouw huwelijk te financieren.

 


Budgettering maken

Het eerste wat je moet doen is een schatting maken van het budget dat je nodig zal hebben. Elke bruiloft is anders want iedereen heeft natuurlijk andere trouwideeën en -plannen, waardoor ieders budget er ook heel verschillend zal uitzien. Het is heel belangrijk om te weten hoeveel jouw huwelijk gaat kosten, omdat je dan de beste financieringsmanier kan zoeken. Neem dus de tijd om een lijstje te maken van alles wat je moet betalen en evalueer de prijs van elk element: de trouwringen, het buffet, de huur en de decoratie van de feestzaal, het personeel, de jurk, het trouwkostuum, enzovoort. Aarzel niet om offertes te vragen bij verschillende dienstverleners om de prijzen te vergelijken en te zien wat inbegrepen is in de dienst.

 


Opname van jouw spaargeld

Nu je een budget in gedachten hebt, kan je eerst kijken of je het hele bedrag kan financieren met jouw spaargeld. Als je droomt van een groot feest, kan de prijs soms extreem hoog zijn en is deze optie niet altijd haalbaar.

 


De familie om hulp vragen

Nog niet zo lang geleden, was het traditie dat de ouders van de bruid het huwelijk financierden. De tijden zijn veranderd en tegenwoordig worden de kosten gelukkig verdeeld onder het bruidspaar. Toch is het ook vandaag nog steeds traditie om aan ouders en familie te vragen om geheel of gedeeltelijk in de kosten bij te dragen! Je kan op internet gemakkelijk 'verlanglijstjes' vinden die je kan opstellen en verspreiden onder je familieleden zodat ze weten op welke manieren zij kunnen helpen om je droomhuwelijk te financieren.

 


Het aangaan van een persoonlijke lening

Sparen is misschien de gemakkelijkste keuze, maar een huwelijk wordt vaak gevolgd door de aankoop van een huis. Als dat ook in jouw toekomstplannen ligt, dan zal je jouw spaargeld nodig hebben als eigen inbreng voor je hypothecaire lening. De oplossing voor je trouwplannen: een persoonlijke lening. Een oplossing die ook heel populair blijkt in België. Volgens een studie van het financiële vergelijkingsplatform TopCompare worden 1,5% van de persoonlijke leningen die worden afgesloten, gebruikt om een huwelijk te financieren. Wetende dat de Belgen in 2020 ongeveer 7,5 miljoen persoonlijke leningen hadden uitstaan, vertegenwoordigt dit meer dan 112.000 huwelijksleningen! Het voordeel is dat je het bedrag van de lening niet hoeft te verantwoorden met facturen. Het enige wat je aan de kredietinstelling moet voorleggen, zijn de verschillende documenten die worden gevraagd als bewijs van jouw solvabiliteit, en een schatting van de totale kosten van de bruiloft. Het andere voordeel van deze vorm van financiering is dat je samen met jouw partner kan lenen, en dus je leencapaciteit kan vergroten om de beste locatie en de beste cateraar te boeken. Je kan er zelfs de kosten van je huwelijksreis mee in opnemen!

 

Zoals je ziet, hangt aan alles in het leven een prijskaartje. Ook aan het officieel maken van de eeuwige verbintenis met je geliefde. Maar voor de liefde hebben we veel over, niet?

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties