Pukkelpop gooit de handdoek in de ring: festival geannuleerd

Pukkelpop gooit de handdoek in de ring: festival geannuleerd

De organisatie van Pukkelpop heeft besloten om de editie van 2021 te annuleren. Dat werd zojuist aangekondigd. Gisteren had de organisatie al tijdelijk de stekker uit de opbouw én de ticketverkoop getrokken. 


"De spelregels werden vlak voor de wedstrijd aangepast. Dan kan je niet verwachten dat we dat tot een goed einde kunnen brengen”, stelt de organisatie in een reactie bij VTM NIEUWS.
"De afgelopen maanden en weken zijn we dagelijks in overleg geweest met de overheid en onze medische partners", klinkt het in een persbericht. "Er is altijd aandachtig geluisterd naar alle bezorgdheden, wensen en richtlijnen. Afgelopen maandag was de verrassing dan ook groot toen duidelijk werd dat het kader, waarbinnen we als organisatie konden bewegen, onwerkbaar werd."


In een mededeling gaf de organisatie gisteren aan dat "onverwachte wijzigingen na het overlegcomité van afgelopen maandag grote gevolgen hebben voor de organisatie." Zo is het voor de festivalgangers toegelaten om geen afstand te houden noch mondmasker te dragen na vertoon van een Covid Safe Ticket. 


Heeft een toeschouwer dat niet, dan dient die een negatieve PCR-test (dus geen sneltest, red.) van maximaal 48 uur voor te leggen. Wie dus meerdere dagen naar Pukkelpop wou gaan, moest dus meermaals een negatief testresultaat kunnen voorleggen. Onder meer die maatregel was een doorn in het oog van de organisatie.


"Als men de spelregels toch niet ziet zitten of niet kan voldoen aan de voorwaarden, dan gaat het niet door", reageerde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) deze ochtend op Radio 1 op de demarche van Pukkelpop.


Vandenbroucke legde duidelijk de bal in het kamp van het festival. "We hebben gezocht naar een mogelijkheid om festivals veilig te laten doorgaan. We hebben afspraken gemaakt met de hulp van het coronacertificaat. Ik begrijp dat het niet makkelijk is om dat waar te maken, maar die zijn absoluut nodig noodzakelijk als je wil dat alles veilig verloopt."


We hadden 600 tot 700 verpleeg­kun­di­gen per dag klaarstaan


Volgens de organisatie was de wijziging in het testbeleid door het Overlegcomité onoverkomelijk. Bezoekers die niet volledig gevaccineerd zijn, moeten een negatieve PCR-test of sneltest kunnen voorleggen. "In samenspraak met de overheid hebben we afgeklopt op PCR-testen die 72 uur en antigeentesten die 48 uur geldig waren. Voor dat scenario hadden we 600 tot 700 verpleegkundigen klaarstaan om te zorgen voor 7000 testen per dag. Daar waren we op voorzien."


De overheid besloot echter de geldigheidsduur van de testen te verkorten: 48 uur voor PCR-testen en 24 uur voor antigeentesten. Woordvoerder Frederik Luyten: "Dan moet je naar 18 tot 20 duizend testen per dag gaan, dat was niet haalbaar. (...) Het is onmogelijk om onder die omstandigheden Pukkelpop te organiseren."


De organisatie geeft nog mee dat Pukkelpop 2022 plaatsvindt van donderdag 18 augustus tot zondag 21 augustus.  

Bron: HLN 23/07 via License2publish - Foto: istockphoto

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

8 out of the box meeting locaties

8 out of the box meeting locaties

To The Point Events en SKF scoren internationale hattrick

To The Point Events en SKF scoren internationale hattrick

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties