Kort geding ID&T 'on hold', sector in gesprek met ministers

Kort geding ID&T 'on hold', sector in gesprek met ministers

Festivalorganisator ID&T, bekend van onder andere Mysteryland, Milkshake en Decibel Outdoor, spande vorige week een kort geding aan tegen de overheid naar aanleiding van de nieuwe corona-maatregelen. Dat kort geding is voorlopig van de baan. De sector gaat in gesprek met de verantwoordelijke ministers.


De organisatie is het niet eens met de onlangs genomen beslissing van het kabinet om ongeplaceerde publieksevenementen categorisch te verbieden en zien de beslissing als onzorgvuldig voorbereid en onjuist. Ruim 40 andere partijen, waaronder organisaties als F1 Dutch Grand Prix Zandvoort, Paaspop, Apenkooi en Par-T, sloten zich hier deze week bij aan als mede-eisers.


In het Tweede Kamerdebat dat gisteren gehouden werd kwam het door onder andere de Tweede Kamer bekritiseerde besluit en de problematiek waar de evenementenbranche momenteel in zit uitvoerig aan bod en werd door minister De Jonge een voorstel gedaan om in gesprek te gaan met de branche. Komende week zal de Alliantie van Evenementenbouwers en Fieldlab, waar ID&T c.s. onderdeel van uitmaakt, in gesprek gaan met de betrokken bewindslieden en ten minste tot die tijd zal het kort geding worden aangehouden. Indien uit dit gesprek geen werkbare situatie volgt, zal ID&T c.s. het kort geding voortzetten en een werkbare situatie via de rechter afdwingen.


Ritty van Straalen, CEO van ID&T: "De steun vanuit de Tweede Kamer tijdens het debat van gisteren en het voorstel van minister De Jonge om in gesprek te gaan met de branche zijn welkom ontvangen door ons en de aangesloten partijen en voelt als een eerste stap in de goede richting. Wij hopen dat wij tot een constructieve oplossing komen om evenementen zo snel mogelijk, op een veilige manier, alsnog doorgang te kunnen laten vinden."


In het gesprek van komende week zal o.a. besproken worden hoe evenementen, inclusief meerdaags en met camping, op basis van 100% capaciteit, zonder 1,5 meter afstand en conform eerdere vergunningen op een veilige manier kunnen worden georganiseerd en hoe het kabinet kan meebewegen indien hier een afwijking op komt. De sector wil voorspelbare en duidelijke voorwaarden voor doorgang van evenementen en een concretisering van de garantiestelling. Daarnaast verzoekt de sector het kabinet om zo snel mogelijk met een plan te komen voor een waterdicht systeem voor Testen voor Toegang, waarmee evenementen en festivals alsnog veilig georganiseerd kunnen worden.

Bron: ID&T

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties