Festivals tot 75.000 deelnemers vanaf 13 augustus

Festivals tot 75.000 deelnemers vanaf 13 augustus

Vanaf 13 augustus is het in België weer mogelijk evenementen te organiseren met maximum 75.000 bezoekers. Dat heeft het Overlegcomité beslist. Deelnemers moeten wel al twee weken volledig gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test kunnen voorleggen. De evenementensector staat klaar om alles veilig te kunnen laten verlopen.


"Er was eerder al beslist dat vanaf augustus grote evenementen weer mogelijk zouden zijn met meer dan 5.000 mensen. Festivalorganisatoren gingen er toen al van uit dat ze 65.000 mensen zouden mogen ontvangen, maar gisteren werd die verwachting nog eens bijgesteld. Er werd aangekondigd dat vanaf 13 augustus de grote evenementen maar liefst 75.000 mensen zouden mogen ontvangen", schrijft vrt nieuws.


"Wij zijn nog blijer, die 75.000 is een hoog aantal. Maar wat vooral voor ons ook belangrijk is, is dat er nu ook perspectief komt voor de brede sector en dus ook alle kleinere evenementen", zegt Bruno Schaubroeck, woordvoerder van Event Federatie. "We blijven ons uiteraard wel houden aan de heel duidelijke voorwaarden om de evenementen te kunnen organiseren. Wij geloven dat alle tools en middelen op tafel liggen om alles veilig en verantwoordelijk op te starten. Er zijn protocollen geschreven waaraan een organisator zich moet houden, net zoals de bezoekers zich moeten houden aan een aantal voorwaarden."Tomorrowland: "We zijn super opgelucht"

De organisatoren van de grote festivals zijn tevreden met de beslissing. Zo vindt Tomorrowland dit jaar verspreid over twee weekends eind augustus en begin september plaats. "75.000 bezoekers per dag, dat is ongeveer gelijk aan onze normale capaciteit. Dus wij hoeven ons festival niet te verkleinen en kunnen ons voorbereidingen beginnen treffen", reageert Debby Wilmsen van Tomorrowland opgelucht.


"We merken dat de vaccinatie uitrol in België erg vlot gaat en dat lijkt ook te gelden voor de buurlanden. Dus we verwachten dat de meeste Europeanen tegen 13 augustus wel twee prikken zullen hebben gekregen. Maar we beseffen dat dat voor andere landen niet het geval zal zijn." Wilmsen denkt dan bijvoorbeeld aan de Braziliaanse bezoekers die normaal gezien goed vertegenwoordigd zijn op Tomorrowland en eventueel hun geld zullen terugkrijgen. Of wiens tickets misschien worden overgezet naar volgend jaar.


De nieuwe versoepelingen zijn ook goed nieuws voor Pukkelpop dat rekende op zo'n 66.000 bezoekers. En ook de Formule 1-wedstrijd van Spa-Francorchamps valt onder de nieuwe regeling.

Bron: VRT 05/06 via License2Publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe vermijd je event clichés en bouw je een waardevol event?

Hoe vermijd je event clichés en bouw je een waardevol event?

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Gratis festivals hebben het moeilijk door gestegen kosten: "Je kan het bijna niet rondkrijgen"

Gratis festivals hebben het moeilijk door gestegen kosten: "Je kan het bijna niet rondkrijgen"

Advertenties