Na 7 maanden eindelijk weer bezoekers voor de Grot van Han

Na 7 maanden eindelijk weer bezoekers voor de Grot van Han

Het was een heugelijk Hemelvaartweekend voor het Domein van de Grotten van Han. Na het Wildpark mocht eindelijk, na meer dan een half jaar gesloten te zijn geweest voor het publiek, ook de Grot terug bezoekers verwelkomen!


Hoewel het Wildpark sinds 2020 een serieuze opmars kent, blijft de Grot van Han-sur-Lesse toch dé topattractie van het Domein. Het Wildpark heeft tijdens de Paasvakantie 8.7% meer bezoekers mogen verwelkomen dan in 2020. "Daar zijn we uiteraard trots op", vertelt Kim de Lescluze, Persverantwoordelijke Vlaanderen. "Maar vorig jaar zijn er 17400 bezoekers langsgekomen om de Grot te ontdekken. En die hebben we dit jaar natuurlijk wel gemist. Gelukkig kunnen we vanaf nu een inhaalbeweging maken!"Een geanimeerde Hemelvaart

Het verlengde weekend van Hemelvaart was een succes. Beide attracties bleken erg populair. Vrijdag en zaterdag was alles trouwens volledig volboekt. Ook de nieuwe Glamping van het Domein, Cocoon Village scoort goed. "We zijn erg tevreden met de cijfers", zegt Kim de Lescluze: "60% van de Cocoontenten zijn al geboekt de komende weekends van mei."


 

Verrassende cijfers dankzij Corona

Als er één positief gevolg is van Corona, dan is het wel dat de Belg de smaak te pakken heeft gekregen om al wandelend zijn land te verkennen. Dat werd ook duidelijk in de analyse van de enquêtes die het Domein verstuurt. Waar vroeger de Safari-car hoogtij vierde is nu het wandelpad de eerste keuze voor de Vlaming. Ondanks de koude temperaturen koos 80% er dit voorjaar voor om het Wildpark te voet te ontdekken! Dat een mooie herinnering bijblijft, is ook duidelijk geworden in de enquête: 25% van de Vlamingen bezoekt het Domein uit jeugdsentiment.


"Het gemiddelde tevredenheid cijfer dat de Vlaming ons geeft is een 8.5/10", zegt Kim trots. "Het is duidelijk dat we goed bezig zijn en we doen er alles aan om onze bezoekers een prachtige beleving te blijven bieden!"En wat met MICE?

Het Domein van de Grotten van Han is méér dan de klassieke bezoeken, dat is al langer geweten. Gelukkig komen nu ook de B2B aanvragen terug binnen. "Vooral het najaar kondigt zich heel druk aan", zegt Kim. "Het is duidelijk dat de evenementenwereld er opnieuw wil invliegen. Wij zijn er helemaal klaar voor om ook de bedrijven een fantastische beleving te bezorgen!"Praktische informatie

Het Domein van de Grotten van Han, hartje Ardennen, ligt op 1 uur rijden van Brussel en is geopend op vrijdag, zaterdag, zondag en de feestdagen, zie openingsuren. Bezoeken kunnen online gereserveerd worden via tickets.grotte-de-han.be


Voorlopig is het enkel mogelijk om een PassHan ticket (Grot + Wildpark) of een ticket voor het Wildpark te bestellen. Het is nog niet mogelijk om enkel de Grot te bezoeken.

www.grotte-de-han.be/nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Waarom Oostende 'the place to be' is voor jouw meeting, teambuilding of congres?

Waarom Oostende 'the place to be' is voor jouw meeting, teambuilding of congres?

Proef de zomer: verfrissende cocktails en mocktails van Grunewald.bar

Proef de zomer: verfrissende cocktails en mocktails van Grunewald.bar

Werken in de eventsector is niet evident, maar maakt gelukkig

Werken in de eventsector is niet evident, maar maakt gelukkig

Advertenties