32 miljoen euro voor hypermodern congrescentrum in Hasselt

32 miljoen euro voor hypermodern congrescentrum in Hasselt

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir investeert via Toerisme Vlaanderen mee in een hypermoderne digitale arena op Corda Campus. De Corda Arena wordt met zijn 10.000 m² de eerste en grootste digitale arena van het vasteland.


Buiten de hoogtechnologische toepassingen en de multifunctionele indeling van de arena, zal de helft van het volume bestaan uit verhuurbare kantoorunits die bij events kunnen omgetoverd worden tot belevingsvolle skyboxes. De arena zelf heeft een amfitheater-opstelling en biedt plaats aan maximaal 4.000 mensen. Het project dat zo'n 32 miljoen euro zal kosten, moet klaar zijn tegen 2024. De Corda Arena, een project van Corda Campus NV, een dochtervennootschap van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, trok de aandacht van Toerisme Vlaanderen omdat het zorgt voor een geheel nieuwe beleving inzake (bedrijfs)events, nationale congressen en internationale bijeenkomsten.


Corda Arena_Outside view.jpg

 


Corda Arena

De Corda Arena wordt een hoogtechnologisch gebouw van 60 meter lang en breed en 24 meter hoog. Met die afmetingen zal de arena ongeveer 10.000 m² tellen.


De Corda Arena wordt uitgerust met de nieuwste streamings- en broadcastingsystemen zodat de hele wereld kan meekijken tijdens de events. Het wordt een ideale locatie voor grote internationale events en congressen. De arena wordt multifunctioneel ingericht: de helft van de oppervlakte zal worden ingenomen door verhuurbare kantoorunits, die als skyboxes kunnen dienen wanneer er evenementen doorgaan in de arena. De andere helft van de oppervlakte kan benut worden als eventruimte. Naast het evenementiële luik heeft het gebouw dus ook een werk- en kantoorfunctie. Er kunnen maximum 4.000 mensen samen het event of spektakel bijwonen, maar de arena wordt zo opgebouwd dat ook kleinere groepen perfect gebruik kunnen maken van de faciliteiten.

 

In de arena spelen toonaangevende events een belangrijke rol. De faciliteiten en ruimte maken het mogelijk om er onder andere grote, Europese kampioenschappen in nichesporten zoals esports te laten doorgaan.


"We zijn klaar voor de volgende stap in het Corda-verhaal", zegt algemeen directeur Raf Degens. "Nieuwe, innovatieve en vooruitstrevende ontwikkelingen zijn essentieel om als bedrijvencampus aantrekkelijk te blijven voor ondernemingen én talent. Onze verschillende kantoorformats in combinatie met de diensten die we aanbieden en onze Corda community, maken nu al het verschil voor bedrijven en werknemers op de site. Met masterplan 2.0 en de Corda Arena willen we nog een stap verder gaan en onze campus verder nationaal en internationaal op de kaart zetten. Gelijkaardige digitale gebouwen zijn er verspreid over de wereld, maar er is geen enkel voorbeeld zoals onze arena bekend in Europa. We willen hiermee onze leiderspositie versterken en zetten dus vol in op een ongeziene digitale belevingsmogelijkheden."


Corda Arena Ted.jpgRelanceplan Toerisme Vlaanderen

Het relanceplan van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir en Toerisme Vlaanderen, maakt van toekomstbestendig congrestoerisme een speerpunt. "Waar steden als Brugge en Gent hun historisch karakter kunnen uitspelen, willen we in Hasselt de kaart trekken van het digitale", zegt Vlaamse minister van Toerisme Zuhal Demir. "De Corda Arena is de eerste eventlocatie in haar soort en gloednieuw voor België. Dit is next level, met state-of-the-art technologie en een futuristische architectuur binnen en buiten. Vanuit Toerisme Vlaanderen geloven we erg in dit project als visitekaartje voor Limburg. Hiermee zetten we ons internationaal op als belangrijke hotspot in Europa op vlak van congrestoerisme en (inter)nationale congressen en events. Het congrestoerisme maakt in Vlaanderen ongeveer 20 procent van de bezoeken uit. Met deze investering is het mogelijk het congrestoerisme in onze provincie en bij uitbreiding gans Vlaanderen verder op te krikken."


De kapitaalinvestering wordt op vandaag geraamd op 32 miljoen euro. Een derde van dit bedrag komt uit de investering van Toerisme Vlaanderen. Ongeveer 20 procent van het totale bedrag zal geïnvesteerd worden in technologie en digitale uitrusting van het gebouw. Er zal ook een jaarlijks investeringsbudget voorzien worden om uitrusting en inrichting van het gebouw steeds state-of-the art te houden.

 


2024

Het project bevindt zich momenteel in de concrete voorbereidingsfase. Tussen de investeringsbeslissing, via vergunningen tot realisatie rekent de campus op een periode van 2,5 en 4 jaar. De ambitie is er om tegen 2024 de arena gerealiseerd te hebben. De heer Steven Vandeput, burgemeester van stad Hasselt, is enthousiast over de toekomstplannen van Corda Campus: "Met de realisatie van deze spraakmakende belevingsarena zetten we Hasselt op de kaart in Vlaanderen en de Euregio. Als stadsbestuur willen we ons verder profileren binnen het evenementen – en zakentoerisme. Dit project past perfect binnen deze strategie. In overleg met Corda Campus zullen onze stadsplanners ervoor zorgen dat dit project ruimtelijk perfect ingepast kan worden op de site."

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties