ZEEven troeven van Oostende als eventlocatie

ZEEven troeven van Oostende als eventlocatie

Wil je je collega’s binnenkort trakteren op een memorabele teambuilding? Of is de nood hoog om eindelijk nog eens een fysieke meeting te organiseren? Dan ben je in Oostende aan het juiste adres!


ZEEven redenen om af te zakken naar de Stad aan Zee, lees je hier.

 


1/ Zon, zee, strand

Met een beetje geluk straalt de zon weer op het moment dat jij beslist om naar Oostende te komen. 's Avonds op de zeedijk genieten met een glaasje van een schilderachtige zonsondergang, zie je het al voor je? Jouw teambuilding, meeting of personeelsfeest met dat prachtig tafereel op de achtergrond. Tussendoor kan je een frisse neus halen en even je voeten in het zand steken, wat een droom! In Oostende kan het. Uiteraard bieden we hierbij ook toppers van locaties, catering en activiteiten aan om je beleving helemaal af te maken.

 


2/ Een portie gezonde zeelucht

We hebben allemaal wel eens deugd van wat frisse zeelucht. Je kan de helende werking van de zeebries aan den lijve ondervinden op het strand, je voelt de stress zo van je schouders af vallen. Want natuurgeluiden werken ontspannend, en natuurlijk gaat er niets boven ‘the real thing’, live naar het geruis van de zee luisteren. Zijn je batterijen terug opgeladen en ben je klaar voor wat actie? Duik de zee in en waag je aan één van de uiteenlopende watersporten die je in Oostende kan doen. Wist je al dat je er ook kan raften, zeilen of vissen?

 


3/ Artists love Oostende

Even genoeg van zee en strand? Trek dan de stad in en ontdek de rijke cultuur van Oostende. Als je al dat wandelen tijdens de lockdown(s) nog niet moe bent, is het gratis kunstenparcours The Crystal Ship zeker iets voor jou! Tal van street artists lieten hun creativiteit los op de stad en toverden onze badstad om in de grootste openluchtgalerie van België. Toch liever een indoor museum? Mu.ZEE, het Kunstmuseum aan Zee, vertelt verhalen met een uitzonderlijke collectie kunst. In juni heropenen ze met een algemene focus op Belgische kunst, waar de Oostendse kunstenaars Spilliaert en Ensor uiteraard deel van uitmaken. Maar, om niet enkel tussen de muren van musea de band tussen Ensor en Oostende te ontdekken, is er ook een interactieve wandel-app die vertrekt aan het James Ensorhuis en je langs de favoriete plekken van de kunstenaar in de stad brengt. Je passeert plekken die nauw verbonden zijn met Ensor en de Oostendse kunstscène, zoals het atelier van Léon Spilliaert, die trouwens ook zijn eigen museum heeft in de Venetiaanse Gaanderijen, Het Spilliaert Huis.

 


4/ One team, one goal

Oostende biedt tal van teambuildings aan: gaande van strandactiviteiten, naar city games, tot grootschalige activiteiten in het Fort Napoleon. Bouw een snelle racewagen die straks de scherpste tijd klokt op het parcours. Ontmasker vervolgens de verrader in jouw team tijdens een spelletje van De Mol. Leer kitesurfen of ontdek het spannende blokarten. In het Fort mag je vliegen met drones of sla een balletje door de stad met de City Golf. Check het overzicht aan teambuildings voor meer mogelijkheden.


Fort Napoleon.jpg

 


5/ De hotelparels aan de Kust

Een stad met een rijke toeristische traditie als Oostende beschikt vanzelfsprekend over een ruim aanbod aan 3- en 4-sterrenhotels en een uitgebreid gamma aan vergaderzalen en break-out rooms. Een overzicht van business hotels voor zakelijke gasten of fervent vergaderaars, vind je hier. Ook wie de voorkeur heeft voor een charmehotel met authentiek karakter, zal tussen deze locaties zeker zijn ding vinden.

 


6/ Leven als God in Oostende

Wie denkt aan Oostende, denkt aan verse vis. En voor die vis is er maar één place to be, de Vistrap. Het is een openlucht vismarkt waar je van ‘s morgens vroeg de meest verse Noordzeevis en de bekende Oostendse grijze garnalen kan vinden. Je kan zelfs eens mee gaan vissen op zee! Voor wie zijn visje liever kant en klaar op zijn bord heeft, zijn er tal van gerenommeerde visrestaurants in het centrum, maar er kan ook op locatie gewerkt worden. Zoek hier naar hét restaurant waar jij binnenkort je voeten onder tafel gaat schuiven.


Vistrap.jpg  

 


7/ Het team van Meet in Oostende

Overtuigd van Oostende als bestemming voor je volgende event? Dan trekken de diensten van ons Convention Bureau je helemaal over de streep. Je kan bij Meet in Oostende terecht voor alle ondersteuning in de zoektocht naar de juiste locaties en de gepaste activiteiten! Klop gerust op hun (digitale) deur en ze stellen een pakket op maat samen.


Dus. Op zoek naar de geschikte locatie voor je bedrijfsevent? Oostende heeft voor ieder wat wils en is daarom de eventlocatie bij uitstek. Los van het strand en de zee, biedt de Stad aan Zee nog tal van troeven. Lees hier wat Oostende nog meer in petto heeft!

www.meetinoostende.be/

Bron: Foto: toerisme Oostende, Jules Césure

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties