Test event in Hasselt met 1.000 jongeren

Test event in Hasselt met 1.000 jongeren

De Vlaamse regering wil, na Nederland, in de tweede helft van april een testevenement organiseren voor 1.000 jongeren in de Grenslandhallen in Hasselt. Met dat testevenement wil Vlaanderen nagaan hoe evenementen op een veilige manier georganiseerd kunnen worden.


Het is de bedoeling om in de tweede helft van april in de Grenslandhallen van Hasselt (park H) een evenement voor 1.000 studenten en jongeren te organiseren. Op dat testevent zullen alle aanwezigen drie verschillende testen moeten ondergaan: een klassieke PCR-test, een klassieke antigen-test en een zelftest.


Tijdens het evenement zelf kunnen de aanwezigen weer genieten van een echte concertervaring, mét dansen en zingen, en zonder mondmaskers of social distancing. Na het evenement worden alle deelnemers gevraagd om een quarantaineperiode van een week te respecteren, tot ze een opvolgtest (een klassieke PCR-test) ondergaan.


Met dat testevenement wil Vlaanderen nagaan hoe evenementen op een veilige manier georganiseerd kunnen worden. Tegelijk moet het ook wat perspectief geven aan de noodlijdende evenementensector.


"Het virus zal het komende jaar nog rondwaaien wanneer de eventsector terug recht zal krabbelen", zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. "Of we dat nu willen of niet, sneltesten en zelftesten zullen een cruciale rol spelen wanneer opnieuw gefeest wordt."


Het plan dat ministers Zuhal Demir, Jan Jambon en Ben Weyts vrijdag bekendmaakten moet wel nog goedkeuring krijgen van de federale ethische commissie. De test wordt georganiseerd in navolging van Nederland, dat al soortgelijke evenementen heeft gehouden.

Bron: De Standaard 12/03 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Rent-A-Willys
Geschenkenbon : op stap met een willys jeep
Rent-A-Willys|
01 December 2021

De pakjestijd komt er (weer) aan. Hier koop je een stijlvolle geschenkenbon waarbij de ontvanger op stap mag gaan met een authentieke willys jeep. Wil je dit koppelen aan WO2, dan kies je voor de "Warbird Route".

Maken oorlogsverhalen je niet blij, dan kies je voor de "Country style jeep tour".

Wat dit juist zo speciaal maakt : de ontvanger van ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Mondmaskerplicht zorgt voor groeiend vertrouwen bij concertbezoekers

Mondmaskerplicht zorgt voor groeiend vertrouwen bij concertbezoekers

Fysiek event moeten cancellen? Misschien is dit een oplossing

Fysiek event moeten cancellen? Misschien is dit een oplossing

Ijzersterk marketingplan nodig? Download nu onze nieuwe mediakit 2022

Ijzersterk marketingplan nodig? Download nu onze nieuwe mediakit 2022

Advertenties