‘State of the event sector’-webinar met o.a. Hilde Crevits, David Clarinval en Barbara Trachte

‘State of the event sector’-webinar met o.a. Hilde Crevits, David Clarinval en Barbara Trachte

Op 15 maart organiseert de Belgische Event Confederation een 'State of the Event Sector'-webinar waarin ze samen met de bevoegde politici Hilde Crevits, David Clarinval, Barbara Trachte en Willy Borsus terugblikken op een moeilijk jaar en wat de crisis voor onze sector heeft teweeggebracht.


Binnenkort is het een jaar geleden dat onze sector dicht ging. "We moesten onszelf heruitvinden en creatieve oplossingen zoeken om met deze ongeziene crisis om te gaan. Sommigen onder ons wierpen zich met succes op de productie van anti-corona hulpmiddelen zoals handgels, spatschermen en mondmaskers. Anderen gingen tijdelijk aan de slag in andere sectoren zoals de bouw of de zorgsector of smeten zich in virtuele events."


"Maar allemaal hadden we één ding gemeen: de 'nie pleuje' mentaliteit! Die mentaliteit die onze sector zo sterk en flexibel maakt als het goed gaat, maakt ons ook veerkrachtig als het niet goed gaat. En dat het niet goed gaat is een understatement."


"Dat hebben de verschillende overheden van ons land goed begrepen. Er werden reeds tal van steunmaatregelen uitgedokterd, zowel regionaal als federaal, om ervoor te zorgen dat onze eventsector niet kopje onder gaat en we er bij de heropening later dit jaar terug kunnen voor gaan. Voor een warme zomer met muziek, plezier en vooral connectie."


Op 15 maart organiseert de Belgische Event Confederation een 'State of the Event Sector'-webinar waarin ze samen met de bevoegde politici Hilde Crevits, David Clarinval, Barbara Trachte en Willy Borsus willen terugblikken op dat moeilijke jaar en wat de crisis voor onze sector heeft teweeggebracht. "Maar we kijken ook vooruit! We bekijken samen hoe we onze sector terug aan het werk kunnen krijgen, welke steun er nog in de pijplijn zit en hoe we als sectorfederatie kunnen samenwerken met de overheid om dit alles te stroomlijnen. We kijken ook voorzichtig naar een heropening eens de vaccinaties op kruissnelheid zijn gekomen. En natuurlijk antwoorden we graag op jullie vragen!"


Het programma ziet eruit als volgt:


14:00 – DEEL 1 (Nederlandstalig)

  • Rondetafelgesprek “State of the Event Sector” met Hilde Crevits (Vlaams minister van Economie), Tom Bilsen (Vicevoorzitter Event Confederation, BESA, StageCo) en Bruno Schaubroeck (Event Confederation) + Q&A
  • De Globalisatiepremie & Voorschotwaarborgregeling van naderbij bekeken (VLAIO) + Q&A
  • Overzicht van alle steunmaatregelen voor de eventsector: Vlaams, Brussels & federaal (Unizo) + Q&A


18:00 – DEEL 2 (Franstalig)

  • Rondetafelgesprek “State of the Event Sector” met David Clarinval (federaal minister van Middenstand, Zelfstandigen & KMO’s), Barbara Trachte (Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest), Willy Borsus (Waals minister van Economie), Vinciane Morel (Voorzitter Event Confederation, ACC, VO Group) en Stijn Snaet (Event Confederation) + Q&A
  • Overzicht van alle steunmaatregelen voor de eventsector: Waals, Brussels & federaal (UCM) + Q&A


Reden te meer dus om deze datum alvast in jullie agenda te prikken: 15 maart 2021.


Meer info

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties