Nationaal evenementenplan Nederland

Nationaal evenementenplan Nederland

Het Eventplatform en de Alliantie van Evenementenbouwers hebben een evenementenplan gepresenteerd om sneller uit de coronacrisis te komen en evenementen weer verantwoord te kunnen organiseren.


De zakelijke- en publieksevenementenbranche staat op de drempel van een tweede jaar stilstand. Er is geen versoepeling geweest, geen periode dat er verlichting kwam en geen perspectief. "Hoog tijd voor het Nationaal Evenementenplan, dat rekening houdt met de nieuwste ontwikkelingen rondom vaccinatie, uitgaat van learnings vanuit Fieldlab en de belofte van sneltesten deze zomer."


De Alliantie van Evenementenbouwers en het Eventplatform willen met dit Nationaal Evenementenplan evenementen sneller uit de coronacrisis laten komen. "In de volle breedte, van toeleveranciers en podia tot organisatoren en beurslocaties, presenteren we een plan waarbij aan de hand van zogenaamde 'groene zones' op een verantwoorde wijze groepen mensen bij elkaar gebracht kunnen worden."


Jolanda Jansen van de Alliantie van Evenementenbouwers: "Er is dringend behoefte bij mensen aan ontspanning op een verantwoorde en veilige manier en dat kunnen wij als branche bieden. Op de huidige routekaart van de overheid ontbreekt niveau 0 en is er nog geen rekening gehouden met vaccinaties en sneltesten. De branche wil in april publiek welkom heten op anderhalve meter afstand, in mei tijdens o.a. het Eurovisie Songfestival een volgende stap zetten en in juni weer een stap zetten rondom het EK voetbal. Dan moet op basis van sneltesten de capaciteit naar 50% of zelfs 70% van de reguliere bezoekersaantallen worden gebracht."


Riemer Rijpkema van het Eventplatform: "Per 1 juli denken wij bij onze activiteiten met de oorspronkelijke capaciteit te kunnen werken. De ‘anderhalve meter’ kunnen we dan loslaten, als we werken met sneltesten, triage en monitoring van ons publiek. Dat lijkt ook een logisch vervolg gezien de verwachting van minister De Jonge dat dan in Nederland iedereen tenminste één vaccinatie heeft gekregen."


De branche zit verder nog met smart te wachten op de eerder toegezegde garantieregeling voor de zomerevenementen. In januari is door de overheid een garantiefonds van 300 miljoen toegezegd zodat de zomerevenementen die na 1 juli plaatsvinden kunnen beginnen met de voorbereidingen. De details van het garantiefonds zijn nog niet bekend gemaakt maar worden rond half maart verwacht.  


nationaal-evenementenplan.png
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Datalek Ticketmaster: wat het betekent voor organisatoren van evenementen

Datalek Ticketmaster: wat het betekent voor organisatoren van evenementen

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties