Painting with Light en NEP Belgium lanceren 'Digital Event Expo v2' met live studio streaming

Painting with Light en NEP Belgium lanceren 'Digital Event Expo v2' met live studio streaming

Painting with Light, de Belgische specialist in visual design en lichttechnologie, en NEP Belgium, specialist in event-, tv/media- en sportproducties, presenteren 'Digital Event Expo v2', het vernieuwde platform voor online events.


Dit tweede generatie platform biedt een unieke ervaring voor hybride evenementen waarbij live interactie wordt gecombineerd met een virtuele omgeving. Met behulp van de laatste webtechnologie krijg je als event manager de realtime controle over het hele evenement. Door de synergie met de Virtual Event Studio bieden exposanten en eventorganisatoren hun bezoekers een dynamisch en volledig interactief virtueel evenement.


In de nieuwe versie van het Expoplatform zijn registratiemodaliteiten en login verfijnd zodat bedrijven hun eigen gastenlijsten kunnen importeren, alsook een snelle en veilige loginprocedure kunnen aanbieden op basis van e-mailadres. Een mooie en overzichtelijke profielbadge met aanpasbare velden draagt bij tot doeltreffender netwerken. De bezoekers worden verwelkomd in een volledig gepersonaliseerde virtuele 3D-lobby met aangepaste branding, banners, videos en aankondigingen. Chats, netwerken en opladen van presentaties en brochures behoren tot de vele interactiemogelijkheden tussen deelnemers onderling en de exposanten. Live shows en break-out sessies kunnen worden geïntegreerd voor on-demand streaming of er kan volledig live worden deelgenomen. Dit is perfect mogelijk door de integratie met de Virtual Event Studio van NEP en Painting with Light.Eerste 100% digitaal NN Connect Live 2021 evenement

Levensverzekeraar NN Insurance Belgium mocht de spits afbijten met het vernieuwde en verbeterde platform. Dit succesvol evenement was het resultaat van een nauwe samenwerking tussen MediaMixer, NEP Belgium, Univate/Faber/Creative Animal en Painting with Light. Alle functies van de nieuwe Virtual Event Expo V2 versie werden optimaal benut, inclusief twee live pages aangestuurd vanuit de Virtual Event Studio met een interactieve Q&A en poll widget. De hele virtuele omgeving met lobby, beurshal en sales café werd in 3D ontworpen door het Painting with Light team. Gasten werden aan de lobby ontvangen met een gepersonaliseerde verwelkomingsvideo en hadden toegang tot 28 beursstanden. Bezoekers konden daar met de salesverantwoordelijke connecteren door middel van video calls en direct chat. Verder was er een e-learning platform met 32 videos met advanced analytics op bezoekersniveau voor accreditatie studiepunten en nog toegang tot 26 video’s via het Vimeo kanaal.  

 

Luc Peumans, CEO van Painting with Light licht toe: "Live-streams en videos worden geïntegreerd in elke stand met eigen branding en links naar verdere informatie. Er zijn ook break-out rooms mogelijk voor aparte sessies, met recording en live video chats tussen zowel de bezoekers onderling alsook de standhouders. Dit alles maakt de beleving veel interactiever en persoonlijker.”  Simon Coene, Sales & Project Manager van NEP Belgium: “Virtuele bezoekers die deelnemen aan het interactieve platform worden digitaal in de zaal weergegeven als thumbnails en geprojecteerd op het grote scherm voor interactie of een vraagstelling. Op die manier heeft de presentator zicht op het volledige publiek en kan zo beter inspelen op reacties zoals bij een fysiek evenement!"


painting-with-light-NN_01.jpg

 

 

Over Virtual Event Studio

De blikvanger van de Virtual Event Studio is een hogeresolutie LED-wall en -vloer die samen met een chromakey wand voor de mixed reality decors zorgen met volledig aanpasbare belichtingsinstallatie en een ruime keuze aan productiemodaliteiten. De presentator staat zo in een indrukwekkend virtueel decor, dat volledig op maat van de klant kan gemaakt worden. De Studio is uitgerust met een meerkananaals camerasysteem, professionele audio met draadloze microfoons die na elk gebruik corona-proof worden ontsmet. Gepersonaliseerd geluid, grafiek en effecten worden geproduceerd op maat van de klant. De controlekamer omvat een indrukwekkend arsenaal aan beeldverwerkers en servers voor opnames en uitzenden via video conferencing en digitale kanalen. Verder kunnen klanten rekenen op een team technische en creatieve experten met jaren ervaring in producties voor corporate events, musicals, concerten en live entertainment.


Reeds heel wat virtuele evenementen werden de voorbije maanden succesvol en coronaproof georganiseerd in deze innovatieve studio, waaronder VOKA Open Bedrijvendag en RE-START van Agoria, alsook events door IMEC Belgium, Axxes, Proximus, Ericsson, Materialise, SBS, Unizo, Levensverzekeraar NN Insurance Belgium, Orange, Graco, Johnson & Johnson, ...

www.paintingwithlight.com/en/virtual-event-studio-genk
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Waarom Oostende 'the place to be' is voor jouw meeting, teambuilding of congres?

Waarom Oostende 'the place to be' is voor jouw meeting, teambuilding of congres?

Proef de zomer: verfrissende cocktails en mocktails van Grunewald.bar

Proef de zomer: verfrissende cocktails en mocktails van Grunewald.bar

Werken in de eventsector is niet evident, maar maakt gelukkig

Werken in de eventsector is niet evident, maar maakt gelukkig

Advertenties