Eventsector reikt (nogmaals) de hand voor hulp bij vaccinaties

Eventsector reikt (nogmaals) de hand voor hulp bij vaccinaties

"Gebruik onze know-how, de eventsector is het gewoon om ongewone dingen te doen!", luidt het persbericht van de Belgische Event Confederation.


"Als eventsector zijn we het gewoon om 'ongewone' dingen te doen, dat is de aard van ons vak. Geen enkel event, beurs of festival ziet er jaar na jaar hetzelfde uit, wij bouwen verder op know-how die aanwezig is in onze sector en bij onze mensen."


"Wij vragen de overheden sinds het begin van deze pandemie om ons actief te betrekken bij het oplossen van dit maatschappelijk probleem. Onze mensen en bedrijven hebben ervaring met massa, flow, crowd, registratie, safety, fraude,... management, dit behoort tot basis competenties van ons vak."


"'Voorzichtig zijn' doen we altijd, maar 'vooruitgaan' moet het ook altijd. Waarom mogen de experts uit onze sector niet aan tafel schuiven? Waarom de burgers niet - met hulp van onze ticketingbedrijven - zich laten registeren op een website voor een 'timeslot' voor een vaccinatie in hun buurt?"


"Waarom onze people-agencies niet inschakelen om mensen te registeren bij aankomst, klaar te maken voor vaccinatie en nadien hen bij te staan? Waarom onze standenbouwers niet inschakelen om veilige omgevingen te bouwen in de leegstaande beursgebouwen? Waarom onze eventagencies en organisatoren van festivals en beurzen actief betrekken bij

deze operationele uitdaging?"


"Onze mensen zitten thuis met Technische Werkloosheid en worden dus al 70% betaald... om thuis te zitten, een situatie die wij al maanden in vraag stellen. Wij dringen er op aan om deze mensen hun energie, know-how en talent te gebruiken in functie van het organiseren van het publieke leven."Laat u vaccineren en p(r)ik een filmpje mee?

"15’ wachten na de prik? 'Laat u vaccineren en p(r)ik een filmpje mee? Overal in Belgie staan de cinema's leeg ? Waarom mogen we overdag deze omgevingen met parking niet gebruiken om mensen te vaccineren? En de mensen na hun prik een bekende klassieker laten bekijken, met mondmasker en distancing?"


"De vaccins liggen letterlijk in ons land (Puurs) die logistieke zorg is er niet. Wij dringen er nogmaals op aan bij de experten van vaccinatie en sneltesting om met een team van experts uit onze 'live' sector aan tafel te schuiven. De brede eventsector staat klaar om een deel van de oplossing voor dit maatschappelijk probleem te zijn."

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Kevin Van der Straeten [eventplanner.net]
Kevin Van der Straeten [eventplanner.net]
Leader|2021-01-10 - 10:27u

De boodschap krijgt toch stilaan gehoor. We zagen deze week de eerste gemeentes via het eventplanner.be /.nl platform aanvragen uitsturen voor hulp bij de logistiek, registratie, locaties, ... voor de vaccinaties in hun gemeente.

Lees ook

Waarom Oostende 'the place to be' is voor jouw meeting, teambuilding of congres?

Waarom Oostende 'the place to be' is voor jouw meeting, teambuilding of congres?

Proef de zomer: verfrissende cocktails en mocktails van Grunewald.bar

Proef de zomer: verfrissende cocktails en mocktails van Grunewald.bar

Werken in de eventsector is niet evident, maar maakt gelukkig

Werken in de eventsector is niet evident, maar maakt gelukkig

Advertenties