Colosseum Rome krijgt opnieuw vloer en gaat evenementen organiseren

Colosseum Rome krijgt opnieuw vloer en gaat evenementen organiseren

Het Colosseum, het wereldberoemde antieke amfitheater in Rome, krijgt opnieuw een arenavloer. Dat heeft de Italiaanse minister van Cultuur Dario Franceschini aangekondigd. Een budget van 18,5 miljoen euro is vrijgemaakt voor de verbouwing, die eind volgend jaar van start zou moeten gaan. 


Het Colosseum, officieel het Amphitheatrum Flavium, stamt uit de eerste eeuw na Christus. Zoals de naam aangeeft, werd het gebouwd door de Flavische keizers: onder Vespasianus begon de bouw, onder Titus werd het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk ingehuldigd. Vechtende gladiatoren en wilde dieren vermaakten er een publiek van 50.000 toeschouwers. 


Het bijna 2.000 jaar oude bouwwerk blijft tot de verbeelding spreken en is de populairste toeristische bezienswaardigheid van Italië. Maar de Italiaanse regering wil het nog aantrekkelijker maken, en zal daarom de arenavloer laten heraanleggen. Voor het werk is 18,5 miljoen euro vrijgemaakt, de oproep voor aanbestedingen eindigt op 1 februari. Als alles naar wens verloopt, moeten de werkzaamheden eind volgend jaar starten.  


Het oorspronkelijke Colosseum had ook liften en valluiken, waarmee gladiatoren en dieren rechtstreeks op de scène konden worden gebracht.


Tot de 19e eeuw had het Colosseum een vloer, maar hij werd verwijderd om de wirwar van ondergrondse gangen en tunnels tentoon te stellen. Het gangenstelsel zal dus opnieuw worden bedekt, maar zal te bezichtigen blijven: de plannen voor een nieuwe vloer omvatten ook een lift waarmee bezoekers het ondergrondse Colosseum kunnen bezoeken. Het oorspronkelijke Colosseum had ook liften en valluiken, waarmee gladiatoren en dieren rechtstreeks op de scène konden worden gebracht.Opnieuw evenementen in Colesseum

Door de aanleg van een vloer moet het ook weer mogelijk worden om culturele evenementen en shows te organiseren in het Colosseum.


iStock-622806180.jpg

Bron: VRT 24/12 via License2Publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Photoevents
greenkey drive through
Photoevents|
04 March 2021

Onze allereerste opdracht van het jaar na méér dan tien maanden inactiviteit. De medewerkers kregen een tijdslot toegewezen om met eigen wagen doorheen het event te rijden. Op het parcours hadden we een greenkey doek gespannen om de wagens met passagiers tegen te fotograferen. De fotomontage was amper twintig seconden later klaar en dient meteen ook als toegangsticket tot de ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Nieuw initiatief nodigt noodlijdende eventsector uit voor gratis digitale marketing opleiding

Nieuw initiatief nodigt noodlijdende eventsector uit voor gratis digitale marketing opleiding

Nationaal evenementenplan Nederland

Nationaal evenementenplan Nederland

Advertenties