Een CO2-neutraal evenement organiseren kan perfect

Een CO2-neutraal evenement organiseren kan perfect

Er is al heel wat inkt gevloeid over de impact van bepaalde sectoren op het milieu. En eigenlijk horen evenementen ook thuis in dat rijtje. Denk maar aan al het decoratie- of publiciteitsmateriaal dat slechts één keer wordt gebruikt, of de overvolle parkings voor de deur wanneer elke gast afzonderlijk met de auto komt.


Het kan ook anders. Evenementenbureau Dazzle Events zet voortaan nóg bewuster in op duurzaam ondernemen en wil zijn klanten stimuleren om CO2-neutrale evenementen te organiseren.

 


Events hoeven niet altijd zo vervuilend te zijn

Het is een cliché, maar kleine acties kunnen een groot verschil maken. Zo kunnen evenementenbureaus standaard een duurzaam cateringsvoorstel in hun aanbod opnemen en deze optie naar voren schuiven. Ook inzetten op biologische en lokale producten, of een vleesvrije maaltijd, kunnen de afvalberg of CO2-uitstoot beperken. En waarom ook geen waterfonteintje voorzien met kraantjeswater in plaats van flessenwater? 


Transport is nog zo'n pijnpunt waarvan de impact op het milieu eigenlijk enorm is. Carpoolen of het openbaar vervoer stimuleren in de communicatie naar aanloop van een evenement, kan deelnemers misschien wel overtuigen om dit effectief te doen. Ook het hergebruik van badges, inzetten op 'zero plastic' of papier bannen, zijn manieren om een evenement ecologischer te organiseren. Eigenlijk zijn er geen excuses meer.

 


Dazzle Events gooit het over een groene boeg

Vaste waarde Dazzle Events werd recent volledig overgenomen door medevennoot Thijs Bekaert. Dat zorgt voor een nieuwe, groenere wind door het bedrijf. Een eerste initiatief is in eigen boezem kijken en CO2 neutraal te zijn. De verhuis naar een groener pand in de Nijverheidskaai in Sint-Amandsberg is daar ook een onderdeel van. "Hoewel het geen eenvoudige tijden zijn, blijven we ons bewust van onze ecologische voetafdruk en die van de evenementensector in het algemeen. Daarom willen we onze voetafdruk van 2020 compenseren om het jaar zo goed mogelijk af te sluiten en 2021 goed in te zetten. Het is onze manier om iets terug te geven aan Moeder Natuur", aldus managing partner Thijs Bekaert.


Het evenementenbureau compenseerde dit jaar 11,2 ton CO2 waarbij de werking dus volledig C02-neutraal is vanaf 2020 en trekt de lijn ook door in zijn verdere activiteiten. Een bedrijf met een missie: Dazzle Events wil evenementen veel duurzamer benaderen en klanten en bezoekers bewust maken van de impact van evenementen op het klimaat. CO2-neutrale evenementen zijn haalbaar, zonder in te boeten aan beleving of kwaliteit, integendeel. Door de CO2 te compenseren ondersteunt Dazzle Events een van de vele projecten van Greentripper. Meer informatie over hun gekozen project kan je terugvinden via deze link.


Certificate CO2 Compensatie Dazzle Events-1.jpg

 


Wordt jouw volgend event ook CO2-neutraal?

Heb je plannen om binnenkort een bedrijfsevenement op poten te zetten en ben je als onderneming al bezig met duurzaamheid? Of wil je vanaf nu ook je steentje bijdragen aan de planeet? Maak een vrijblijvende afspraak via info@dazzle-events.be om te bekijken wat mogelijk is om samen een CO2-neutraal evenement te organiseren!

www.dazzle-events.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Waarom Oostende 'the place to be' is voor jouw meeting, teambuilding of congres?

Waarom Oostende 'the place to be' is voor jouw meeting, teambuilding of congres?

Proef de zomer: verfrissende cocktails en mocktails van Grunewald.bar

Proef de zomer: verfrissende cocktails en mocktails van Grunewald.bar

Werken in de eventsector is niet evident, maar maakt gelukkig

Werken in de eventsector is niet evident, maar maakt gelukkig

Advertenties