Hoe je event upgraden met 'special effects'

Hoe je event upgraden met 'special effects'

Nu we terug fysieke evenementen kunnen organiseren, kunnen speciale effecten het post-crisis sfeertje snel doen vergeten. Terwijl we de nieuwe regels respecteren, zorgen 'special effects' voor een relaxte sfeer. 

 

Eventprofessional Kevin Van der Straeten schreef het boek EVENTPLANNER. In dat boek zegt hij: "speciale effecten kunnen heel indrukwekkend zijn en dragen daarom voor een groot deel bij tot de beleving van je gasten. Het is logisch dat ze gelinked zijn met de doelen van je evenement en het profiel van je doelgroep. Maar binnen deze parameters, heb je een heel brede keuze: van rookeffecten, lasershows tot schuimkanonnen."

 

Speciale effecten trekken de aandacht van je gasten, boosten hun humeur en zorgen voor inspiratie. In ruil daarvoor versterk jij je merkboodschap. Als je je nu afvraagt welke effecten je kunt inzetten bij je volgende event, dan hebben wij voor jou een oplijsting gemaakt die je zal helpen met ideeën om een ongelofelijke ervaring te creëren voor je gasten. Hier is ons lijstje:  

 


Idee 1: Zorg voor sneeuw en regen

Wil je dat het regent of sneeuwt op je evenement, of heb je het plan je gasten te verbazen met gigantische vlammen en verrassende CO2- of confetti stromen? Daarvoor moet je bij Art of Confusion zijn, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in audiovisuele support op corporate events, productlaunches, culturele evenementen, shows en megaparties en festivals. Ze doen het al meer dan 20 jaar. Deze experimentele elementen zullen niet alleen je publiek verbazen, maar ook hun zintuigen betrekken. Jouw event zal nog lang in hun herinneringen blijven hangen.


1904-original.jpg  

 


Idee 2: Ga voor exclusieve audiovisuele belevingen

Volgens AVIXA, de Audiovisual and Integrated Experience Association is ”de invloed van gedigitaliseerde media op de nieuwe generaties gasten zo groot dat ze er enorm grote  verwachtingen van hebben als het gaat over de relaties met merken waarvan ze houden. Meeslepende digitale audiovisuele belevingen kunnen je gasten engageren en empoweren zodat ze je event nooit meer vergeten.”


11424-original.jpg


Wat als je je gasten indoor kunt laten genieten van een glas wijn omringd door bomen? Wat als ze een volledige andere wereld kunnen binnenstappen via 4K UHD schermen, indoor LED verlichting en LCD walls? Dat is allemaal mogelijk als je samenwerkt met Novid, een bedrijf uit Kontich die hoogkwalitatieve AV-technologie en bijzonder creatieve ervaringen uit hun mouwen schutten. Je gasten gaan verwonderd zijn!

 


Idee 3: Maak indruk met je interieur styling

Speciale effecten komen niet alleen van confetti, vlammen en lichtshows. Interieurstyling moet absoluut ook op je lijstje staan. Van der Maarel Eventstyling staat voor je klaar. Zij creëren, sinds 1953, hedendaagse sfeervolle concepten voor evenementen. Dit unieke team helpt je onvergetelijk ervaringen te maken voor je gasten. 


6497-original.jpg    

 


Idee 4: Hang mooie kroonluchters op

Special effects = lichtshows? Logisch, licht is mooi en inspirerend, het creëert een speciale sfeer voor je gasten. Maar wat als je datzelfde effect kunt bereiken met kroonluchters? Het klinkt misschien vreemd, maar je gasten gaan zeker geen kroonluchtershow verwachten. Dus dat is interessant. Kijk zeker even naar Kroonluchterverhuur, dat is het enige internationale bedrijf dat luxueuze kristallen lusters verhuurt. Het team wordt vaak ingezet bij corporate events, op film- en theatersets en tijdens privéfeesten.  


2522-original.jpg

 


Idee 5: Ga voor themadecoratie

Je kunt ook speciale effecten creëren door zorgvuldig aandacht te besteden aan je decoratie. Beeld je even in hoe verrast je gasten gaan zijn als ze binnenkomen in een hele andere wereld. Dat kan door nauwkeurig een thema te kiezen en er een hele beleving rond te ontwerpen met fenomenale decoraties. Als dat als muziek in je oren klinkt, dan is het tijd om in contact te treden met MasQue. Zij zijn specialisten in het aankleden en organiseren van themafeesten voor recepties, staff, bedrijven en andere evenementen. Met meer dan 32 decorkeuzes, heb je snel een gedecoreerde venue waardoor je gasten denken dat ze in een volledig andere wereld zijn terechtgekomen. 


11613-original.jpg

 


In het kort

Een deel van je werk als eventprofessional is een wow-beleving creëren voor je gasten, en er is geen betere manier om dat te doen dan speciale effecten in te schakelen. Waarom laat je het binnen niet sneeuwen of regenen? Ontwikkel je geen exclusieve audiovisuele belevingen die goed passen bij het doel van je evenement? Verras je je gasten niet met interieurstyling of decoratie volgens een bepaald thema? En in plaats van een standaard lichtshow, kun je ook gaan voor indrukwekkende kroonluchters. Welk effect je ook kiest, werk samen met een echte professional! Veel succes!

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

8 out of the box meeting locaties

8 out of the box meeting locaties

To The Point Events en SKF scoren internationale hattrick

To The Point Events en SKF scoren internationale hattrick

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties