Frankrijk laat opnieuw evenementen tot 5.000 deelnemers toe, zonder social distancing

Frankrijk laat opnieuw evenementen tot 5.000 deelnemers toe, zonder social distancing

Festival- en eventorganisatoren in Frankrijk reageren opgetogen op het nieuws dat ze weer evenementen tot 5.000 deelnemers mogen organiseren én dat zonder social distancing maatregelen. Wél moet iedereen een mondmasker op.


Premier Jean Castex liet in een update weten dat Frankrijk 19 gebieden als rode zone heeft aangeduid. Zo werden de Bouches-du-Rhône en de omgeving van Parijs al rood gemarkeerd. In deze gebieden worden extra maatregelen getroffen, maar in andere regio's mag er sinds eind augustus weer meer. De nieuwe maatregelen gelden niet alleen voor buitenevenementen, maar ook voor gesloten ruimtes zoals eventlocaties, theaters en concertzalen. De afstandsmaatregelen worden dus volledig vervangen door het verplicht dragen van mondmaskers, een maatregel die veel eenvoudiger te implementeren is op evenementen.


Het nieuws werd na de toespraak nog eens bevestigd door de Franse minister van cultuur, Roselyne Bachelot. De Franse premier moedigt mensen zelfs aan om weer evenementen, theaters, ... te bezoeken om de cultuursector te redden. De overheid beloofd daarenboven 2 miljard euro in de zwaar getroffen sector te investeren.
Frankrijk volgt hiermee het voorbeeld van Tsjechië, waar ook weer muziekevenementen zonder afstand te bewaren kunnen plaatsvinden. Verwacht wordt dat andere landen het voorbeeld zullen volgen.

Bron: Festileaks, Puna, Twitter

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Photoevents
greenkey drive through
Photoevents|
04 March 2021

Onze allereerste opdracht van het jaar na méér dan tien maanden inactiviteit. De medewerkers kregen een tijdslot toegewezen om met eigen wagen doorheen het event te rijden. Op het parcours hadden we een greenkey doek gespannen om de wagens met passagiers tegen te fotograferen. De fotomontage was amper twintig seconden later klaar en dient meteen ook als toegangsticket tot de ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Vervolgtraining 'Online & Hybride Eventmanagement - Level 2'

Vervolgtraining 'Online & Hybride Eventmanagement - Level 2'

Rode Kruis lanceert stickercampagne met online live event

Rode Kruis lanceert stickercampagne met online live event

Nationaal evenementenplan Nederland

Nationaal evenementenplan Nederland

Advertenties