Omzet met 98% gekelderd: megaverlies voor Live Nation

Omzet met 98% gekelderd: megaverlies voor Live Nation

Concertorganisator Live Nation heeft in het tweede kwartaal een forse klap gekregen nu er door de coronapandemie nauwelijks concerten en festivals zijn. De omzet kelderde met 98 procent en de concertreus zette een enorm verlies van 610,5 miljoen dollar (ongeveer 515 miljoen euro) in de boeken. Wel zegt de onderneming genoeg geld te hebben om te overleven tot er weer concerten en festivals mogelijk zijn. 


Live Nation denkt dat die evenementen volgend jaar zomer weer op grote schaal kunnen worden gehouden. In de periode daarnaartoe zal het bedrijf weer meer kaartjes kunnen verkopen. In de afgelopen periode verkocht Live Nation ook al 19 miljoen kaartjes voor concerten en festivals die volgend jaar plaatsvinden.


De huidige moeilijke periode overleeft het bedrijf door stevig in de kosten te snijden en ook investeringen uit te stellen. Dat levert Live Nation dit jaar 2,2 miljard dollar op. Bovendien hoeft de onderneming maar een klein deel van de al verkochte kaartjes voor verplaatste concerten terug te betalen. 86 procent van de mensen kiest er namelijk voor om zijn kaartje te houden voor de nieuwe datum.


Momenteel organiseert Live Nation virtuele concerten en festivals die online te volgen zijn. In landen waar dat mag zijn er bovendien concerten met voldoende afstand tussen de fans. Live Nation heeft 2,7 miljard dollar in contanten en kredietmogelijkheden beschikbaar. Daarmee denkt het bedrijf het tot de terugkeer van grote evenementen te kunnen uitzingen.

Bron: HLN 05/08 via License2Publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

ECC Leiden
Voor sfeervolle borrels en summer events
ECC Leiden|
06 June 2023

Summer event op de planning? Kies dan voor The Terrace of The Greenhouse van ECC Leiden! Dé ideale plek voor een heerlijk verkoelend drankje en gezelligheid met collega’s na een lange vergadering. Maar ook voor een borrel of klein evenement met een zomers tintje.


Op ons terras hebben we een stukje Ibiza naar Leiden gehaald, inclusief een unieke containerbar, comfortabele ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Bruisend evenementenseizoen voor Easyfairs

Bruisend evenementenseizoen voor Easyfairs

Nieuw: beveilig je eventplanner.net account met 2FA ?

Nieuw: beveilig je eventplanner.net account met 2FA ?

Showbizzleverancier AED Group zoekt overnemer voor mondiale groeisprong

Showbizzleverancier AED Group zoekt overnemer voor mondiale groeisprong

Advertenties