Sociale media kleuren oranje voor event- en cultuursector

Sociale media kleuren oranje voor event- en cultuursector

Artiesten en medewerkers uit de cultuur- en eventsector pasten maandag op Facebook en Instagram in groten getale hun profielfoto aan met een oranje Sound Of Silence-kruis. Hun boodschap aan de politiek: ‘Het geluid dooft uit.’


De actie werd maandagmiddag symbolisch om vijf na twaalf gelanceerd en bereikte in de vooravond meer dan 150.000 mensen op sociale media. Bekende artiesten als zangeres Natalia, dj Charlotte de Witte en sopraan Astrid Stockman kleurden hun profielfoto oranje. Dat schrijft de De Tijd.


Sound of Silence is een initiatief van acht toeleveranciers uit de audiovisuele sector. Ze vragen politieke aandacht voor de event- en cultuursector in ons land. Volgens de Belgian Event Federation zagen sinds het begin van de lockdown in maart zo’n 3.000 bedrijven uit de evenementenwereld hun inkomsten met 90 procent dalen. Door de coronacrisis zijn de jobs van tienduizenden mensen in gevaar.


De eventsector voelt zich in de steek gelaten, hoewel bedrijven en organisatoren goed waren voorbereid met veiligheidsprotocollen om vanaf juli opnieuw aan de slag te gaan. De verstrenging van de coronamaatregelen sinds de opflakkering van het virus leidde tot nieuwe annulaties van evenementen. "Na maanden onzekerheid en zeker nu verschillende andere sectoren weer aan de slag zijn is de maat vol", zegt Lieven Tacq van Creative Rental Solutions, een van de acht initiatiefnemers. "Nog altijd is er geen enkel perspectief. Er gaat veel knowhow verloren, bedrijven gaan overkop en onze sector stevent af op een stille dood."


De eventsector voelt zich het zwarte schaap schrijft De Tijd, "terwijl onze expertise, bijvoorbeeld met crowdmanagement, net erger kan voorkomen", zegt Tacq, verwijzend naar de gebeurtenissen van afgelopen weekend in Blankenberge. Daar brak op een overvol strand een grote vechtpartij uit tussen weerspannige strandgangers en de politie.

Bron: De Tijd 10/08 via Licence2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

ECC Leiden
Voor sfeervolle borrels en summer events
ECC Leiden|
06 June 2023

Summer event op de planning? Kies dan voor The Terrace of The Greenhouse van ECC Leiden! Dé ideale plek voor een heerlijk verkoelend drankje en gezelligheid met collega’s na een lange vergadering. Maar ook voor een borrel of klein evenement met een zomers tintje.


Op ons terras hebben we een stukje Ibiza naar Leiden gehaald, inclusief een unieke containerbar, comfortabele ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

De échte reden waarom je business events moet organiseren

De échte reden waarom je business events moet organiseren

TTPE gaat 'full force' & groen

TTPE gaat 'full force' & groen

InviteDesk en Halito! bundelen krachten

InviteDesk en Halito! bundelen krachten

Advertenties