Terug naar af: evenementen en trouwfeesten teruggeschroefd

Terug naar af: evenementen en trouwfeesten teruggeschroefd

De veiligheidsraad heeft beslist het aantal personen op een evenement te beperken tot 100 mensen indoor en 200 outdoor. Dat is een halvering t.o.v. de huidige maatregelen. Voor huwelijken en privé feesten wordt het maximum 10 personen.


Het was oorspronkelijk de bedoeling om het aantal personen op evenementen - vandaag 200 binnen en 400 buiten - vanaf 1 augustus te verdubbelen. Het is een halvering geworden, naar 100 binnen en 200 buiten. "We vragen alle burgemeesterse om alle evenementen op hun grondgebied scrupuleus te herbekijken en bij mogelijke gevaren te annuleren", zei premier Wilmès. Op evenementen zijn mondmaskers ook verplicht.


Privé feesten, recepties en banketten zoals huwelijksfeesten zijn beperkt tot 10 personen. Kinderen jongeren dan 12 worden niet meegeteld. "Wat betreft de huwelijken, weten we dat het moeilijk is. Het is een duidelijke boodschap van de virologen. We moeten daar ook iets doen. We hebben gezien dat veel besmettingen gebeurden op trouwfeesten", verduidelijkt Wilmès. "Iedereen zal het jammer vinden, maar het is noodzakelijk. We moeten de curve echt afvlakken."Extra maatregelen provincie Antwerpen

In de provincie geldt een avondklok in die zin dat het openbaar sociaal leven stopt tussen 23.30u en 6.00u. Iedereen moet thuis zijn tussen 23.30u en 6.00u, tenzij voor noodzakelijke verplaatsingen. Cafés en restaurants sluiten om 23.00u. Iedereen boven 12 jaar verplicht om een mondneusmasker te dragen op het publiek domein én op plaatsen waar de fysieke afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd.


In de meest getroffen zone (stad Antwerpen, Zwijndrecht, Stabroek, Kapellen, Brasschaat, Schoten, Wijnegem, Wommelgem, Ranst, Boechout, Borsbeek, Mortsel, Hove, Lint, Kontich, Edegem, Aartselaar, Boom, Niel, Schelle en Hemiksem, Rumst) worden daarenboven nog bijkomende maatregelen genomen: alle evenementen en feesten zijn ten strengste verboden, feestzalen sluiten.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Alta Ripa II
Alta Ripa II: Uw feest, uw stijl, onze unieke locatie
Alta Ripa II|
19 February 2024

Groene omgeving

De unieke locatie van Alta Ripa toont zichzelf al bij het oprijden van het domein. Een imposante oprijlaan die je begeleidt naar een unieke kasteelhoeve.

De ideale locatie voor zakelijke of privé gelegenheden. Combineer dit met de privétuin en orangerie en je wordt omringd door het groen. Perfect voor een zomerse receptie of een unieke productvoorstelling.

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Hoe minder hard werken bij je volgende event?

Hoe minder hard werken bij je volgende event?

Maak je klaar om het eventplanner.eco-label te behalen

Maak je klaar om het eventplanner.eco-label te behalen

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

Advertenties