Duits experiment moet concerten weer mogelijk maken

Duits experiment moet concerten weer mogelijk maken

Duitse onderzoekers willen kijken hoe er in de nabije toekomst weer grotere evenementen kunnen worden georganiseerd. Zonder dat het coronavirus hier kan verspreiden.


De onderzoekers van de Martin Luther University in Halle-Wittenberg gaan op 22 augustus een concert van de Duitse popzanger Tim Bendzko organiseren voor 4.000 muziekfans tussen 18 en 50 jaar die niet besmet zijn met het virus. Ze worden aan de ingang getest én krijgen een medisch mondmasker om te zorgen dat de test niet voor een massale uitbraak zorgt.


De concertgangers moeten hun handen wassen met een ontsmettende alcoholgel die ook in UV-licht zichtbaar is. Zo kan onderzocht worden wat de mensen het meest aanraken en dus potentieel gevaarlijk is. Verder wil het onderzoek vooral de bewegingen van concertgangers in kaart brengen om risicozones aan het licht te brengen. Dat doen ze via een tracker die om de nek van de testpersonen gehangen wordt. Een rookmachine helpt dan weer om de verspreiding van het virus via aerosolen in beeld te brengen. Tot slot worden er drie verschillende scenario's getest: van een 'normaal' verloop tot eentje waarin alles gedaan wordt om social distancing te waarborgen.


We are trying to find out if there could be a middle way between the old and the new normal that would allow organizers to fit enough people into a concert venue to not make a loss.


In oktober worden de resultaten van het onderzoek verwacht. Het concert maakt deel uit van het 990.000 euro kostende project 'Restart-19'. Wij hopen alvast dat het onderzoek zal helpen de eventsector weer op gang te trekken door te onderbouwen dat een veilig concert mogelijk is.


In deze heldere animatie van NU.nl leer je meer over hoe het onderzoek zal verlopen:Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Photoevents
greenkey drive through
Photoevents|
04 March 2021

Onze allereerste opdracht van het jaar na méér dan tien maanden inactiviteit. De medewerkers kregen een tijdslot toegewezen om met eigen wagen doorheen het event te rijden. Op het parcours hadden we een greenkey doek gespannen om de wagens met passagiers tegen te fotograferen. De fotomontage was amper twintig seconden later klaar en dient meteen ook als toegangsticket tot de ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Nieuw initiatief nodigt noodlijdende eventsector uit voor gratis digitale marketing opleiding

Nieuw initiatief nodigt noodlijdende eventsector uit voor gratis digitale marketing opleiding

Rode Kruis lanceert stickercampagne met online live event

Rode Kruis lanceert stickercampagne met online live event

Advertenties