Culturele teambuilding of evenement in James Ensorhuis

Culturele teambuilding of evenement in James Ensorhuis

Op zoek naar een exclusieve locatie voor jouw evenement of een culturele teambuildingsactiviteit? In Oostende opent het vernieuwde James Ensorhuis en een gloednieuw belevingscentrum.


James Ensor is één van de belangrijkste Belgische kunstenaars. Hij wordt wereldwijd geroemd als een pionier van de moderne kunst. Het James Ensorhuis is de woning waar James Ensor samen met zijn knecht August Van Yper woonde en werkte tot aan zijn dood in 1949.


Het museum bestaat uit het oorspronkelijk huis van James Ensor en een interactief belevingscentrum in het aanpalende pand. Bezoekers ontvangen een audio guide (beschikbaar in vijf talen) om mee op ontdekkingstocht te gaan. Elke belevingsruimte is toegespitst op een apart thema. Verder is er ook een expositieruimte met wisselende tentoonstellingen rond Ensor. De eerste tentoonstelling "Ensor en Oostende" loopt tot 27 september 2020 en exploreert de hechte link tussen Ensor en zijn geboortestad.   


ensor2.jpg


Interactief belevingscentrum

De toevoeging van het interactieve gedeelte geeft bezoekers extra inzicht in de complexe leefwereld van Ensor. Zo kun je het kunstwerk De Baden van Oostende tot leven wekken wanneer je de interactieve wand aanraakt. De kleinste bezoekers kunnen ook aan speed painting doen, waarbij ze met technologie zélf een schilderij van Ensor moeten afwerken (in max. 1 minuut!). Verder kun je met 3D viewers ontdekken hoe de omliggende straten eruit zagen in de belle époque. Of wat dacht je ervan om je te laten omringen door projecties van Ensorwerken? 


Naast de klassieke audio tour is er ook een familie tour met een iets meer speelse toon en karakter. Gust, de kamerknecht van Ensor, neemt je mee op avontuur, vertelt grappige anekdotes en geeft kleine doe-opdrachten. Zoek je dus naar een geschikte teamdag voor je bedrijf? Het James Ensorhuis werkt er graag één uit op maat van jouw bedrijf. Je kunt in onderling overleg een passende formule uitwerken, om je bezoek aan het museum onvergetelijk te maken.   

www.ensorstad.be/nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe minder hard werken bij je volgende event?

Hoe minder hard werken bij je volgende event?

Maak je klaar om het eventplanner.eco-label te behalen

Maak je klaar om het eventplanner.eco-label te behalen

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

Advertenties