Hoe je eerste chatbot creëren voor je eventwebsite

Hoe je eerste chatbot creëren voor je eventwebsite

Je ziet ze overal op eventwebsites: de chatvensters. Ze zetten je aan om je vraag in te typen en een conversatie te starten. Het antwoord dat je krijgt, is geen antwoord van een echte mens, maar van een algoritme.


Volgens HubSpot is "een bot niet meer dan een computerprogramma dat bepaalde taken automatiseert die typisch zijn in het chatgesprek met een gebruiker. De meest geavanceerde bots zijn versterkt met artificiële intelligentie om complexe vragen te begrijpen, gepersonaliseerde antwoorden te geven en de interacties te verbeteren doorheen de tijd. Deze technologie staat nog in zijn kinderschoenen. De meeste bots volgen een reeks regels geprogrammeerd door een mens via een bot-bouwplatform."


Klinkt wat ingewikkeld, niet? Geen stress, dankzij verschillende marketing en sales software programma’s is een chatbot opzetten niet zo moeilijk. “Cool”, horen we je al zeggen, “maar waarom zou ik dit nodig hebben op mijn website?” Dat is een goeie vraag!


Ari Echt-Wilson, Experiment Strategy Marketing Manager bij HubSpot zegt er dit over: “mensen zijn meer en meer geïnteresseerd om persoonlijk te communiceren met merken. Chatbots kunnen daarbij helpen. Bezoekers op je website vinden gemakkelijker wat ze ...

Gratis verder lezen, dat kan!

Dit artikel is exclusief voor onze abonnees. Je las slechts een deel van het artikel. Abonneer je nu helemaal gratis om verder te lezen.

  • Een account is helemaal gratis
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

Grunewald.bar
Saaie sticker van Bpost leuk ingekaderd op de Apéro boxen.
Grunewald.bar|
04 March 2021

Door corona transformeerde Grunewald.Bar zich letterlijk om van Bar naar Box. En die boxen bleken bijzonder succesvol, daarom is het concept vanaf nu een vaste waarde in het aanbod.


Apéro Skype pakketten, eindejaars- en nieuwjaarspakketten, webinar boxen, ja, zelfs de family boxen. Ze vlogen het afgelopen jaar de deur uit (gelukkig). Op korte tijd bouwden we een enorme expertise op. Door onze contacten ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Easy2Rent voegt LED aan assortiment toe

Easy2Rent voegt LED aan assortiment toe

Nieuw initiatief nodigt noodlijdende eventsector uit voor gratis digitale marketing opleiding

Nieuw initiatief nodigt noodlijdende eventsector uit voor gratis digitale marketing opleiding

Rode Kruis lanceert stickercampagne met online live event

Rode Kruis lanceert stickercampagne met online live event

Advertenties