Hoe bouw je een krachtig eventmerk?

Hoe bouw je een krachtig eventmerk?

Een event betekent een ware boost voor de uitstraling van je merk. Het trekt prospecten aan die later je klanten worden. De meeste bedrijven beschouwen events dan ook als een excellent marketing- en communicatie-instrument.

 

Maar zelden kennen ze het echte potentieel van evenementen en hoe ze deze kunnen transformeren tot een echt merk. Voorbeelden van bedrijven die dit succesvol doen zijn Red Bull (met hun avontuurlijke events) en de wereldconferenties in Davos (het World Economic Forum).

 

Ook de lokale evenementen die Airbnb organiseert om zijn hosts op te leiden over nieuwe inkomstenmogelijkheden en hoe de tevredenheid van gasten te verhogen, kunnen we als voorbeeld aanhalen. En we mogen Mindvalley, een platform dat zich focust op spirituele educatie en levenslang leren, natuurlijk niet vergeten. En last but not least is er het Burning Man Festival, dat een mekka voor CEO’s en innovatieve denkers is geworden.

 

Hoe werden deze events echte merken? Wat maakt hen zo aantrekkelijk en interessant? Welke waarde bieden ze aan hun deelnemers? En, heel belangrijk, kun jij leren van hun succes en zelf een sterk eventmerk uitbouwen?

 

Zelfs al is je ambitie niet een wereldmerk te worden, hier zijn een aantal zaken die je kunt gebruiken om je event te transformeren naar een onvergetelijk merk:

 

 

Bepaal de samenhang voor en de frequentie van je event

Een eventmerk bouw je niet op één ...

Gratis verder lezen, dat kan!

Dit artikel is exclusief voor onze abonnees. Je las slechts een deel van het artikel. Abonneer je nu helemaal gratis om verder te lezen.

  • Een account is helemaal gratis
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

ECC Leiden
Voor sfeervolle borrels en summer events
ECC Leiden|
06 June 2023

Summer event op de planning? Kies dan voor The Terrace of The Greenhouse van ECC Leiden! Dé ideale plek voor een heerlijk verkoelend drankje en gezelligheid met collega’s na een lange vergadering. Maar ook voor een borrel of klein evenement met een zomers tintje.


Op ons terras hebben we een stukje Ibiza naar Leiden gehaald, inclusief een unieke containerbar, comfortabele ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

TTPE gaat 'full force' & groen

TTPE gaat 'full force' & groen

Fletcher Hotels kiest met 50+ eventlocaties voor eventplanner.net

Fletcher Hotels kiest met 50+ eventlocaties voor eventplanner.net

Showbizzleverancier AED Group zoekt overnemer voor mondiale groeisprong

Showbizzleverancier AED Group zoekt overnemer voor mondiale groeisprong

Advertenties