Hoe je evenement opschalen? 5 tips

Hoe je evenement opschalen? 5 tips

Je bent verantwoordelijk voor een terugkerend evenement en je ontdekt dat schaalvergroting nodig is? Door een verhoogde merkbekendheid en publieke interesse, kun je groeien. Dat is goed nieuws, niet? Je wil ten slotte meer deelnemers ontvangen en meer buzz creëren. Maar misschien vind je dat best wel uitdagend? 

 

Een evenement schalen is net zoals een bedrijf schalen. Het vereist de juiste hoeveelheid middelen en de juiste strategische aanpak. Het schalen zal zowel de deelnemerservaringen beïnvloeden als het resultaat van de toekomstige edities. Als je je middelen niet correct toekent, dan riskeer je niet te voldoen aan de verwachtingen van je gasten. 

 

Je kiest bijvoorbeeld voor een grotere locatie of een uitgebreider programma, maar als je niet het juiste team hebt, dan loop je het gevaar dat je gasten verloren lopen en zich niet welkom voelen. Of je wil meer deelnemers registreren dan bij de vorige edities, maar je behoudt dezelfde check-in procedure. Het resultaat? Een lange wachtrij voor de ingang en een gigantische hoeveelheid gefrustreerde gasten. Een slimme en gebalanceerde aanpak is het geheim. En dat bereik je gemakkelijk door deze kleine stappen: 

 


Stap 1. Maak een onderscheid tussen must-haves en nice-to-haves

Een van de belangrijkste reden waarom een event schalen intimiderend lijkt, is het gebrek aan overeenstemming tussen je eventvisie en je resources. Misschien mis je een groter ...

Gratis verder lezen, dat kan!

Dit artikel is exclusief voor onze abonnees. Je las slechts een deel van het artikel. Abonneer je nu helemaal gratis om verder te lezen.

  • Een account is helemaal gratis
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

Bene-events
Coronaproof Teambuilding
Bene-events|
25 February 2021

Hier even wat leuk nieuws als je op zoek bent naar wat ontspanning in dit nare Corona-tijdperk. Bij Escape 2300 kan je op een zeer originele manier Turnhout ontdekken. Je hebt de keuze uit 2 leuke Escape wandelingen, zodat de stap om nog eens af te spreken met vrienden, vriendinnen, collega's of familie sneller kan gezet worden.


Je kan een keuze maken ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Easy2Rent voegt LED aan assortiment toe

Easy2Rent voegt LED aan assortiment toe

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Nieuw initiatief nodigt noodlijdende eventsector uit voor gratis digitale marketing opleiding

Nieuw initiatief nodigt noodlijdende eventsector uit voor gratis digitale marketing opleiding

Advertenties