Evenement in de ruimte? Dat kan voor 125.000 dollar per persoon

Evenement in de ruimte? Dat kan voor 125.000 dollar per persoon

Het Amerikaanse ruimtebedrijf Space Perspective wil binnen de drie jaar commerciële ruimtereizen mogelijk maken. Dat zullen ze niet doen door middel van een raket, maar wel met een soort luchtballon. Een ticketje zal je wel 125.000 dollar armer maken. 


Aan boord van de capsule 'Spaceship Neptune' is er plaats voor acht passagiers en een piloot. Bovendien is er ook een minibar en een badkamer aanwezig. Je zal zo'n zes uur in totaal in de lucht hangen op een maximale hoogte van zo'n 30 kilometer met een schitterend uitzicht. De capsule heeft langs de buitenkant grote ramen, waardoor je het spectaculaire uitzicht op de aarde niet kan missen.


De ballon zou opstijgen vanop het Kennedy Space Center van NASA, nabij Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida. Na twee uur stijgen zal de Neptune maximale hoogte bereiken. Dan zal het voor nog eens twee uur boven de Atlantische Oceaan zweven om vervolgens terug neer te dalen in zee, waar je opgepikt wordt door een schip. De capsule zou opstijgen voor zonsopgang zodat je een zicht krijgt op het heelal en vervolgens de zon ziet opkomen achter de Aarde.



Trouw of bedrijfsfeest

"Een van de meest fantastische dingen aan het design is dat er een mogelijkheid is om er evenementen te houden, bijvoorbeeld trouwfeesten, concerten of bedrijfsfeestjes", deelt de CEO Taber MacCallum. "Ik denk dat we veel verschillende soorten vluchten zullen zien. We willen dat mensen de echte ervaring krijgen waar astronauten altijd over praten, maar dan comfortabeler."


Geïnteresseerden kunnen nu al op de website van Space Perspective een plaatsje reserveren.


Space Perspective_Inside_281019.jpg


Space Perspective_Full Balloon_High Alt_Day_281019.jpg


Space Perspective_Capsule_Kennedy_281019.jpg

Bron: HLN 19/06 via License2publish - Photo: Space Perspective Media Kit

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties