Hoe plan je een low budget event?

Hoe plan je een low budget event?

Naast tijd en inspanning, vergt een event organiseren ook financiële middelen. Zonder een budget voor vaste en variabele kosten kun je je event niet plannen en organiseren.

 

Maar een groot budget is niet strikt noodzakelijk. Met een kleiner budget en jouw creativiteit kun je mooie zaken realiseren. Spannend is het wel, maar als goed gedaan, genereer jij met een minimum aan resources, een maximum aan impact.

 

Of het nu de logistiek is, de promotie of de ervaring van de deelnemers, er is altijd een budgetvriendelijk alternatief op de markt.

 

Hier zijn enkele ideeën als je een event gaat organiseren en je hebt maar beperkte middelen.

 

Ga voor kleiner

Wie zegt dat kleine evenementen niet impactvol kunnen zijn? Een manier om je uitgaven drastisch naar beneden te halen, is micro-meetings te organiseren in plaats van grote evenementen. Ben je niet zeker hoe dat werkt? Laten we snel een berekening maken. Om te beginnen host je een kleiner aantal gasten. Je hebt dus geen grote locatie nodig. Je huur- en onderhoudskosten verminderen. Ten tweede, je geeft minder uit aan catering. Ten derde, de audiovisuele installatie zal goedkoper zijn (omdat je minder resources nodig hebt). Ten slotte, aangezien je minder deelnemers wenst, spendeer je minder aan social media ads. Je marketing inspanningen zullen zeer specifiek ...

Gratis verder lezen, dat kan!

Dit artikel is exclusief voor onze abonnees. Je las slechts een deel van het artikel. Abonneer je nu helemaal gratis om verder te lezen.

  • Een account is helemaal gratis
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties