Confederation Events

Confederation Events

Confederation Events
  • Belgiëplein 1, 1020 Brussel, België

Event Confederation(EC), de koepel met daarin de beroepsverenigingen BESA (toeleveranciers voor de eventsector) en Febelux (organisatoren en dienstverleners), sloot een samenwerkingsovereenkomst met UNIZO. Hoofddoel van EC is de oprichting van een nieuw Paritair Comité voor de eventsector. “We moeten meer zichtbaar en herkenbaar worden als een volwaardige eigen sector, over alle diversiteit heen”.


De krachten bundelen, meer eenheid creëren en een duidelijke vertegenwoordiger hebben ten aanzien van de beleidsmakers, zijn de aansluitende ambities. BESA en Febelux maken overigens, net als sectororganisatie BECAS (cateringbedrijven), deel uit van een sectorale task force waar, onder impuls van federatie ACC Belgium (communicatiebedrijven), wordt gewerkt aan een nog bredere, gezamenlijke belangenbehartiging. UNIZO engageert zich in de samenwerkingsovereenkomst om CE bij het doorlopen van dit traject te ondersteunen en begeleiden met haar expertise.

Confederation Events
Event Confederation dringt erop aan om alle events toe te staan vanaf 1 september.
19 August 2021

Vertrouw de organisatoren & zaaleigenaars

Eigenaren, organisatoren, agentschappen en hun klanten moeten zelf de controle krijgen over events en hoe deze te organiseren. Onze sector zit gedurende 18 maanden in ‘lock down’ en heeft nog steeds niet de mogelijkheid gehad om economisch rendabel terug op te starten. 3000 bedrijven en 80.000 mensen zijn vragende partij om aan de slag te gaan.


Wij ...

Lees meer

Like Reageer

Reviews over Confederation Events

Er zijn (nog) geen reviews over Confederation Events. Ben jij de eerste die er één deelt?

Schrijf als eerste een review
EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Activiteiten Confederation Events

Activiteitsregio's:
Antwerpen | Vlaams-Brabant [+Brussel] | Oost-Vlaanderen | West-Vlaanderen | Limburg | Henegouwen | Luik | Luxemburg | Namen | Waals-Brabant [+Bruxelles] | Belgium | Bruxelles-Capitale
Activiteiten:
Confederation Events
Ook de eventsector toont zijn warm hart en springt bij in de getroffen regio
26 July 2021

In nauwe samenwerking met het Belgische Rode Kruis en het NCCN (Nationaal Crisis Centrum), FOD Binnenlandse Zaken en Kabinet Verlinden, heeft de EVENT Confederation, onder leiding van haar voorzitster Vinciane Morel in de afgelopen dagen een hulpactie opgezet voor de slachtoffers van de overstromingen in het oosten van ons land. 

 

Hiermee voegde de sector de daad bij het woord om met haar logistieke knowhow actie ...

Lees meer

Like Reageer
Kevin V.
Leader |eventplanner.net | 26 July 2021

Prachtig initiatief. Een door de corona crisis zwaar getroffen sector die toch opkomt voor mensen in nood. ❤

Confederation Events
Event Confederation is verbijsterd en rekende op meer, veel meer
23 April 2021

Meer ambitie, meer duidelijkheid, maar nu ook meer steun. We moeten van een ‘nee, want’ naar een ‘ja, maar’-maatschappij. 


Bruno Schaubroeck: ‘Ons voorstel liet toe om én de maatschappij heel voorzichtig een beetje perspectief op vrijheid te geven én toch ook het zorgsysteem de garantie te geven dat er door events geen extra druk komt op hun systeem. Dat kon binnen ...

Lees meer

Like Reageer
Confederation Events
Event Confederation ziet een voorzichtig lichtpuntje
15 April 2021


Event Confederation ziet een voorzichtig lichtpuntje in de donkere Coronatunnel, maar vraagt vooral verdere duidelijkheid. Onze sector kan zijn heropstart nog niet voorbereiden. 


De Event Confederation (EC) is tevreden dat er terug over events wordt gesproken en dat een eerste voorzichtige stap genomen wordt. Om onze sector terug te kunnen heropstarten is er meer en concreter zicht nodig op de langere ...

Lees meer

Like Reageer
Confederation Events
De eventsector heeft jouw steun nodig!
11 April 2021

Een volgende stap naar een eigen paritair comité voor de eventsector is de erkenning van de Event Confederation als een officiële Belgische representatieve werkgeversorganisatie. Daarvoor hebben we jullie gewicht in aantal vertegenwoordigde bedrijven en werknemers in de eventsector nodig.


Onlangs werden zonder veel ruchtbaarheid vele bedienden die vallen onder PC200 en die werken in bedrijven met NACE-code 82300 (organisatie van beurzen en congressen) en ...

Lees meer

Like Reageer