Live Rock Coverband Plugged
 

Coverband Plugged is een 4-koppige rock-covergroep die al 20 jaar het Vlaamse land doorkruist met een handvol micro's, 2 gitaren, een basgitaar, een drumstel en een dosis muzikale ervaring om u tegen te zeggen.

 

Afkomstig uit Oudenaarde-Brakel-Gent, serveren 4 sultans of swing u a whole lotta gitaar- en drumwerk van ZZ Top, Led Zeppelin, Dire Straits, Status Quo, Golden Earing, ... afgewisseld met recentere en eigenzinnige covers zoals van Triggerfinger, Kings of Leon, Stevie Wonder en zoveel meer.

 

Give them all your lovin, they’ll do whatever you want. These lonely boys are so made for loving you. You won’t forget about those sharp dressed men. And when black betty smiles, their sex is on fire, … Puur, aanstekelijk en on the rocks!

 

ONTSTAAN VAN PLUGGED

 

De eerste jaren

 

In 1998 liepen Tom en Lieven elkaar tegen het lijf toen zij beiden nog studeerden aan de Gentse universiteit. Ze besloten samen een band op te richten. De basis voor Plugged was gelegd, maar nu moesten Tom en Lieven op zoek naar muzikanten.

 

Al snel kwam Ronald in het vizier. Hij was een oude bekende uit Oudenaarde en hij had als drummer al zijn strepen verdiend. De zoektocht naar een bassist was moeilijker. Verscheidene muzikanten kwamen solliciteren. Uiteindelijk kwamen ze uit bij Filip, die er nu ook nog steeds bij is. In het najaar van 1998 vindt de eerste repetitie met Lieven, Tom, Filip en Ronald plaats.

 

De jaren gingen voorbij. De playlist werd ruimer en de optredens talrijker en diverser. Plugged werd gevraagd voor kroegentochten, jeugdhuizen, dorpsfeesten, motortreffens, festivals, bluescafés, sneukeltochten. Intussen was Plugged uitgegroeid tot een echte gitaargroep met als specialiteit het brengen van rock classics.

 

De komst van Leen

 

Plugged bleef repeteren en optreden, maar in 2003 kwam de eerste tegenslag. Ronald besloot de groep te verlaten. Hij zorgde zelf voor een vervanger onder de vorm van Leen. Zij volgde toen drumles bij Ronald. Leen gaf de band een nieuwe impuls. Plugged ging vaker en verder optreden.

 

Het tienjarig bestaan vierde Plugged met een zeer gesmaakt jubileumconcert in 2009. Voor de gelegenheid werd de "oude" drummer Ronald ook nog eens van onder het stof gehaald. Dat leverde een uniek optreden op, met onder andere een dubbele drumsolo.

 

In die periode ging het goed met de band. Zo speelde Plugged in 2009 op de Gentse Feesten op het Veerleplein. Daarnaast was er ook het optreden op SBC Rockt in het voorprogramma van Raymond van het Groenewoud in oktober 2010. De groep haalde ook enkele jaarlijks terugkerende evenementen binnen. Zo speelde ze bijna jaarlijks op de 24-urenloop in Oudenaarde en de kermis in Papegem.

 

Ook achter de schermen werden de rangen versterkt. Mario kwam bij de groep als roadie, maar al snel nam hij nog heel wat andere taken op zich. Zo fungeerde hij vaak als technieker, lichtman, geluidsman en manager.

 

De komst van Bram

 

Maar dan herhaalde de geschiedenis zich. In 2017 besliste Leen om te stoppen met Plugged. De groep ging op zoek naar een nieuwe drummer en opnieuw was het Ronald die een oplossing bracht. Hij stelde Bram voor, een oud-leerling van hem die op zoek was naar nieuwe muzikale uitdagingen.

 

Leen kreeg een mooi afscheidsconcert voor vrienden en familie, waarna Bram de drumstokken overnam. Na een drukke zomer bewees hij zich helemaal te hebben ingewerkt.

 

De laatste hoogtepunten van Plugged vonden plaats in 2018. Zo speelde de band tijdens de Genste feesten op de Korenmarkt. Daarnaast werd ook het 20-jarig bestaan gevierd, met een uniek optreden. De band speelde een eerste deel unplugged in het publiek en een tweede deel plugged op het podium. Dit was niet alleen een leuke woordspeling op de naam, het was ook een bewijs dat de band gegroeid is en heel wat uitdagingen aankan.

 

Plugged nu

 

Anno 2019 gaat de band gewoon verder met optredens en repetities. Hier en daar wordt een oud nummer vanonder het stof gehaald en een nieuw nummer ingeoefend. Af en toe gebeurt er een uitstapje naar andere genres als disco, reggae, rock’n’roll, blues, metal en zelfs dance. Voor de groepsleden blijft het nog steeds een leuke hobby. Zij gaan het engagement aan om elk optreden het beste van zichzelf te geven.

Website van dit bedrijf nodig?

Log in om de website van dit bedrijf te bekijken. Registreren is helemaal gratis.

  • Een account is helemaal gratis
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

Is dit jouw bedrijf?

Is dit jouw bedrijf? Upgrade je bedrijfspagina en de link naar je website verschijnt bij al onze bezoekers.

  • Bedrijfspagina vanaf € 25 / maand
  • TOP ranking in onze zoekmachine
  • Toegang tot reviews, vacatures plaatsen, ...

Reviews over Covergroep Plugged - vzw Kava

Er zijn (nog) geen reviews over Covergroep Plugged - vzw Kava. Ben jij de eerste die er één deelt?

Schrijf als eerste een review
EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Ontdek andere eventbedrijven en eventlocaties

Oud Hollands Entertainment / Fun & Party Match

Oud Hollands Entertainment / Fun & Party Match

Wij zijn een expert in Oud Hollands Entertainment. Het succes van uw bedrijfsfeest, bedrijfsreceptie, open dag of personeelsfeest versterkt de image van uw bedrijf!

Saxit

Saxit

Exclusieve party met live sax. Saxit viert het leven en creëert magische herinneringen.

M&L CUBE

M&L CUBE

Een proffesieonele all-in one licht- en geluidsinstallatie volledig aangepast aan elke evenement groot en klein.

Injabulo-Events

Injabulo-Events

Wij van Injabulo-Events willen ons graag aan jou voorstellen als jouw partner in het organiseren van onvergetelijke evenementen en feesten. Met een ruime waaier aan animaties en acts, beloven wij een meerwaarde te bieden voor elk type evenement, of het nu

Kenmerken Covergroep Plugged - vzw Kava

Muziekgenre band

Coverbands en showbands 

Activiteiten Covergroep Plugged - vzw Kava

Activiteitsregio's:
Oost-Vlaanderen | Belgium
Activiteiten:
Livebands
Trefwoorden:
muziek band | bands | covergroep | live bands | live band | coverband | live muziek | entertainment | rock band | rock | covers | ambiance | muziek | live | rock covergroep | rock coverband