Group-PDA nv
Licht en geluid in een ijshal, het is eens iets anders...
Group-PDA nv|
9 januari 2024

Reeds meerdere jaren is GROUP-PDA de technische leverancier voor het ICEMADNESS event, vandaar ook dat ze telkens weer op de eerste vrijdag van een nieuw jaar terug te vinden zijn in de ijshal van Sport Vlaanderen Hasselt. Een ijshal heeft een constante temperatuur en hoge vochtigheidsgraad, zeer belangrijk wanneer het om de keuze van materialen gaat, vertelt de projectmanager ons.


"GROUP-PDA heeft door de jaren heen niet alleen geïnvesteerd in enkel de materialen, maar ook in de juiste crew om een dergelijke productie tot een goed einde te brengen", voegt hij er aan toe. Een ijshal is niet gebouwd om grote evenementen te huisvesten en de dakbelasting is meestal beperkt, om met een minimaal aantal geluidskasten, een maximaal resultaat te behalen wordt er arrayprocessing toegepast, reflecties worden geminimaliseerd en de subs die in een arc opgesteld staan zorgen voor de nodige beats, enkel daar waar het nodig is.


"Om een ijsvlakte van 30x60 met licht te accentueren wordt er gebruik gemaakt van spots met een hoge output, rekening houdende met de dakbelasting en aanwezige stroomvoorzieningen moeten we daarom ook in aantallen minderen, zonder te moeten inboeten aan het visuele.

Visualisatie software helpt ons daar mee", vertelt de lightdesigner, "zo ziet de klant ook meteen wat hij mag verwachten."


"IceMadness is een realisatie met een beperkt budget en een maximum aan beleving, uitgevoerd door een flexibele crew en met de beste materialen." eindigt de projectmanager.

Like Reageer