Meteo4events
Meteo4events & Aardnet slaan handen ineen!
Meteo4events|
7 januari 2021

Naast dat we samenwerken met Intelligent Security B.V. dat zorgt voor de veiligheid in en om uw festival, hebben Robbert Jan De Haan en wij besloten dat we onze handen ineen slaan. Want bliksembeveiliging en weermonitoring gaan natuurlijk perfect samen! Ik praat over het bedrijf Aardnet bliksembeveiligers en aardingsspecialisten gevestigd in Tilburg. Ik kwam Robbert Jan De Haan tegen tijdens onze werkzaamheden op Solar en ik had hem het jaar ervoor ook al eens gezien. Tijdens een bak koffie raakten we aan de praat en kwamen we erachter dat onze diensten naadloos op elkaar passen. Zeker als het gaat om festivals. Er zijn (helaas) nog te veel evenementen die geen bliksembeveiliging of weermonitoring gebruiken. En dat moet toch echt anders!


Bij estivals en evenementen zijn altijd veel mensen bij elkaar aanwezig. De veiligheid moet dan ook op alle vlakken tot in de puntjes geregeld zijn. Bliksem is hierbij een bekend gevaar en levert een verhoogd risico op voor festivals en evenementen. 


Festivals en evenementen vaak getroffen.


Het is niet zo heel vreemd dat festivals en evenementen met enige regelmaat in het nieuws komen in verband met blikseminslag. Veel festivals worden gehouden in de zomer op grote vlakke terreinen, daardoor zijn tribunes, tenten of podia vaak het hoogste punt op het terrein en slaat de bliksem daar makkelijk op in.

In september 2016 vielen er nog 51 gewonden toen de bliksem insloeg op een festival in Duitsland.


Bekijk hun website aardnet.nl en check of de gebroeders Haan u verder kan helpen met het beveiligen van uw pand of festival. Dan zorgen wij er voor dat u ruim van tevoren weet of het weer een beetje wilt meewerken.

Like Reageer