ACC Belgium
Vlaamse Regering geeft evenementensector zicht op een toekomst
ACC Belgium|
20 december 2020

De globalisatiepremie van Minister Crevits en de voltallige Vlaamse Regering maakt het verschil tussen elke morgen bang naar de bankrekening kijken of voorzichtig naar de toekomst te durven kijken. De Vlaamse Regering kiest duidelijk voor een Vlaamse eventsector na covid-19.


Doorheen de maanden en verschillende maatregelen vielen tal van spelers systematisch uit de boot of waren de bedragen niet aangepast. Vaak niet bewust, maar een gevolg van een moeilijke definiëring van de gehele eventsector.

De globalisatiepremie waar de sector mee bij betrokken werd, lost dit een groot stuk op. Minister Crevits geeft nu de bedrijven - vaak internationale vaandeldragers - een duidelijke optie op een toekomst door aangepaste noodzakelijke steun vanuit Vlaanderen.


De verlenging van het Vlaamse Beschermingsmechanisme is uiteraard ook positief. Bedrijven kunnen rekenen op het engagement van Vlaanderen voor verdere steun tot einde februari 2021. Dit geeft gemoedsrust aan de ondernemer.

De volgende stap voor de eventsector is koste wat kost een derde golf te vermijden en wijst iedereen daarom op zijn verantwoordelijkheid. De regels zijn er voor iedereen. Woordvoerder Bruno Schaubroeck wijst erop dat het virus niet circuleert door horeca of scholen of fitnessclubs of wat dan ook, maar enkel en alleen door het gedrag van mensen. Ons gedrag! Niet naleven is niet meer of minder dan spelen met de toekomst van onze ondernemers. Vier Kerst en Nieuwjaar, maar met respect voor alle regels, alleen zo is een enigszins normale zomer 2021 denkbaar. Die keuze heeft elk van ons.


De sector heeft altijd aangegeven werkend uit deze crisis te willen geraken en hoopt dat (voorzichtig) in 2021 te kunnen doen, met perspectief voor de zomer.


Het worden nog moeilijke weken en maanden, maar met constructief overleg en een positieve blik hoopt de sector mensen terug écht te mogen samenbrengen in 2021.

Like Reageer