ACC Belgium

ACC Belgium

  • Sint-Huibrechtsstraat 17, 1050 Brussel, België

ACC is the Association of Communication Companies in Belgium. Our mission is to upgrade, promote and defend the added value of our members towards (future) employees, clients, authorities, press & public.


Event Marketing becomes a more and more strategic tool in the marcom mix, because it offers the ultimate opportunity to interact with ones' target, be it B2B or B2C. The Event Marketing agencies have joined ACC in 2012, with the ambition to streamline and upgrade their processes and to become more strategic partners to their clients.

ACC Belgium
Eventsector schiet onderwijs, steden en bedrijven te hulp met tijdelijke mobiele wasbakken
14 May 2020

Acht eventbureaus hebben vanuit het Expert Center Event Marketing van ACC Belgium (de vakvereniging van communicatie- en eventbureaus) de handen in elkaar geslagen om een efficiënte en lowcost oplossing aan te bieden voor het wassen van handen met respect voor social distancing. De bureaus ontwikkelden veilige en tijdelijke wasbakken die nu in verschillende scholen, steden, bedrijven en op werven worden geplaatst.


Scholen, steden en bedrijven moeten in een mum van tijd hun hele infrastructuur zo veilig mogelijk maken om het besmettingsgevaar van Covid-19 in te dijken. Daarbij horen een hele reeks veiligheidsvoorschriften en voorwaarden waar standaard niet de nodige middelen voor ...

Lees meer

Like Comment
Kevin V.
Leader |

Sterk bedacht van Fast Forward! En mooi te zien dat 8 eventbuereaus dit samen oppakken! Keep up the good work! #samensterk

Reviews over ACC Belgium

Er zijn (nog) geen reviews over ACC Belgium. Ben jij de eerste die er één deelt?

Schrijf als eerste een review
ACC Belgium
De Eventsector biedt perspectief aan de overheid voor heropstart publieke leven.
26 April 2020

De eventsector is één van de hardst getroffen sectoren door de coronacrisis: evenementen werden als eerste stopgezet en riskeren als laatste terug te worden opgestart. We praten hier over een sector met 3.200 ondernemingen, 80.000 banen en duizenden freelancers, die qua een jaarlijkse omzet in de top 15 van de economische activiteiten van ons land staat. De opgelopen schade wordt nu al geraamd op €5 miljard (1,3 miljard bij de event-organisators en 3,6 miljard bij de leveranciers) en loopt nog verder op.


De eventsector heeft zich begin maart verenigd in een Alliantie die de hele sector vertegenwoordigt, incl. organisatoren, cateraars, leveranciers, ... en heeft ...

Lees meer

Like Comment
ACC Belgium
Open brief opdrachtgevers
23 March 2020

Beste,


Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat de eventindustrie door de actuele Coronacrisis vol in het hart is geraakt. 


Live bestaat vandaag immers niet meer!

Wij richten deze open brief dan ook naar alle klanten, opdrachtgevers, overheden, ...

Wij richten deze open brief naar jou ...

Wij richten deze open vragen nu


De actuele crisis mag onder geen enkel beding een reden zijn om betalingen structureel te vertragen.


De eventbureaus, hun leveranciers en partners hebben nood aan hun eigen liquide middelen om de komende maanden te overbruggen. Veel van die eigen middelen hebben ze de afgelopen maanden geïnvesteerd in jullie events.


Een snelle betaling van de openstaande facturen ...

Lees meer

Like Comment
ACC Belgium
Open brief eventlocaties
23 March 2020

Beste partner,


U bent - als beheerder van een eventlocatie - samen met de volledige eventindustrie vol in het hart geraakt door de Coronacrisis.


Live bestaat vandaag immers niet meer!

Wij richten deze open brief dan ook naar al onze partners eventlocaties ...

Wij richten deze open brief naar u ...

Wij richten deze open vragen nu


First booked, first rebooked

De eventbureaus proberen maximaal de door overmacht geannuleerde events te verschuiven naar een latere datum, bij voorkeur in 2020. Zo blijft de omzet voor alle partners in 2020 gegarandeerd.


Wij dringen er dan ook op aan dat eventbureaus, die reeds een eventlocatie hadden gecontracteerd, een éénmalige en ...

Lees meer

Like Comment
ACC Belgium
Open brief aan Vlaams Minister Hilde Crevits
16 March 2020

Geachte Mevrouw de Minister,

 

Wij danken u voor uw snelle reactie vorige week vrijdag (in bijlage) op de vraag van de event-sector naar concrete steunmaatregelen.

 

Onze sector wordt zowel op financieel als op sociaal vlak hard geraakt door inkomstenverlies en werkloosheid. Als vakvereniging proberen we de schade voor de sector te overzien, onze leden te beschermen en wensen we graag met u verder in dialoog treden over concrete maatregelen om de sector te ondersteunen in deze crisis.

 

We willen via deze weg dan ook een concreet voorstel met jullie delen:

 

Wij vragen als concrete steunmaatregel de 100% fiscale aftrekbaarheid van alle evenementen die in boekjaar 2020 en 2021 georganiseerd worden door ...

Lees meer

Like Comment
Kevin V.
Leader |

Mooi te zien dat de Belgische eventsector één stem krijgt. De sector werkt hard om door deze crisis te komen, maar extra zuurstof voor zwaar getroffen eventbedrijven is noodzakelijk. Concrete voorstellen op tafel. Dank aan alle betrokkenen voor de inspanningen. #savetheeventindustry

Like | Reply
ACC Belgium
ACC, BECAS, BESA en Febelux plannen een Webinar: “Hoe omgaan met het coronavirus bij het organiseren van evenementen”
10 March 2020

De vier vakverenigingen in de event-sector volgen zeer nauwlettend de impact van het coronavirus op de sector en richten zich tot alle relevante stakeholders. Het belangrijkste doel van deze webinar is een overzicht te schetsen van de huidige situatie: zinvol advies van experten te geven over de maatregelen die kunnen worden genomen met betrekking tot het organiseren van evenementen, de impact op het personeelsbeleid en mogelijke contractuele implicaties.

 

Timing: Donderdag 12/03: 14.30

 

Link webinar: http://events.aumediage.net/20200312_ACC/

 

De webinar is open voor alle stakeholders binnen de event-sector: serviceverleners én klanten.

 

Vragen kunnen op voorhand gesteld worden aan margaux@accbelgium.be of online tijdens de webinar.

 

Voor meer informatie:

Margaux Van ...

Lees meer

Like Comment
ACC Belgium
Corona-virus? ACC’s advies om annulatiekosten te voorkomen
27 February 2020

De spreiding en vooral angst rond het Corona-virus is wellicht niemand ontgaan. Her en der zien we in buurlanden events geannuleerd worden en ook in België begint er enige ongerustheid bij opdrachtgevers te komen.

 

Bert Knuts (Voorzitter ACC Expert Center Event Management) onderzocht hoe u best hiermee kan omgaan indien de klant informeert achter mogelijkheden tot uitstel of afstel van events:

 

"Op dit moment is er nog geen verhoogde alarmfase in ons land en heeft de overheid bijgevolg nog geen events verboden. Dit wil dus zeggen dat gevallen van overmacht op dit moment niet kunnen ingeroepen worden bij een eventuele annulatie. Op dat moment is het de keuze van de ...

Lees meer

Like Comment