MaisonRouge
MaisonRouge helpt Gent veilig shoppen met de inzet van safety hosts.
MaisonRouge|
10 december 2020

Sinds de recentste versoepelingen van de coronamaatregelen, mag er terug geshopt worden in niet-essentiële winkels. Dat wil ook zeggen dat weer heel wat extra mensen naar het centrum van grootsteden afzakken voor de eindejaarsaankopen. Stad Gent nam extra maatregelen om de veiligheid van deze bezoekers te garanderen. Hiervoor gebruikt men een druktebarometer. Om deze barometer mee te ondersteunen, doet Stad Gent ook beroep op safety hosts van MaisonRouge.


“Doordat MaisonRouge de voorbije maanden al verscheidene winkels en ook een productie-omgeving ondersteunde met safety hosts die waken over de veiligheid van winkel- of werkomgeving, zijn onze mensen goed voorbereid om Stad Gent bij te staan waar nodig met enthousiaste, maar kordate safety hosts. Onze mensen die normaal werken op evenementen, zijn opgeleid om te waken over bezoekersstromen en vanuit de hospitality-ervaring op evenementen, weten onze mensen ook hoe ze kordaat, maar beleefd moeten omgaan met elke situatie.”


Concreet stelt MaisonRouge dagelijks een 30-tal safety hosts te werk op de drukste winkelpunten in Gent centrum. We doen dat sinds 5 december al op woensdag, zaterdag en zondag. Vanaf 14 december zal dat elke dag zijn tot de eerste week van januari. Zo kan het cadeaushoppen ook veilig gebeuren. Onze mensen monitoren en tellen het aantal mensen dat binnen en buiten gaat in de Veldstraat en de Lange Munt. Ze communiceren live met de analisten van de druktebarometer en zorgen er op die manier voor dat die in realtime aangepast kan worden op de website. Indien een winkelstraat te druk dreigt te worden, wordt die tijdelijk afgesloten door onze safety hosts. Onze safety hosts waken natuurlijk ook over de andere richtlijnen: draagt iedereen een mondmasker op correcte wijze. Houdt men voldoende afstand en gaat men niet samentroepen aan de ingang van de winkels.


We merken dat onze studenten het ook leuk vinden om een job te kunnen doen die bijdraagt aan een veilige winkelomgeving. Het is een zeer nuttige job en bovendien kunnen velen eindelijk nog eens aan de slag. Doordat we de voorbije periode geen personeel op evenementen konden inzetten, zaten velen al even zonder inkomen. We zijn dan ook blij dat we nu toch weer sommigen aan het werk kunnen zetten.


We willen ook Stad Gent bedanken om te vertrouwen in de expertise van de evenementensector, op deze manier kunnen we nogmaals aantonen dat onze sector flexibel en dynamisch is en klaar staat met de juiste kennis en ervaring om te helpen waar nodig.

Like Reageer