Amusivent
Amusivent zet met een nieuw pand de volgende stap in haar groei
Amusivent|
11 december 2023

Evergem, 7 december 2023 – Amusivent, de tentenbouwer én totaalorganisator van events, nam afgelopen week haar intrek in de nieuwe gebouwen in de Langendam te Evergem. Een nieuwe stap in de groei van het jonge bedrijf.

De geboorte van Amusivent


Amusivent is opgestart in 2016 door twee gedreven ondernemers: Tom Van der Vennet en Kenneth Viellard. De naam Amusivent -een samenstelling van amuseren, muziek en event- lag blijkbaar goed in de mond want op korte tijd was de naam echt gekend in de regio. Beiden gaven in 2016 hun vaste job op om in dit nieuwe avontuur te duiken.

 

Het bedrijf groeide op een gezonde en goed doordachte manier. Terwijl Kenneth zich concentreert op alle logistieke vraagstukken, planning van medewerkers en alle technische aspecten, is Tom vooral bezig met het commerciële en financiële luik van Amusivent. Een onmiskenbare tandem waarbij ze elk vanuit hun specifieke kennis, interesses en vaardigheden elke organisatorische uitdaging aankunnen.


Doorzettingsvermogen

De coronacrisis die in de evenementensector heel wat stokken in de wielen stak, bleek voor Amusivent een moment van nieuwe opportuniteiten. Naast de bouw en organisatie van het Vaccinatiecentrum Hoge Wal hebben heel wat alternatieve activiteiten ervoor gezorgd dat het bedrijf sterker staat dan voorheen. Denk maar aan een eigen productielijn voor plexischermen, het project Radio Rust Roest én Ceremonie Online, een dienst die tot op heden nog steeds veel succes boekt.


Focus

Tom Van der Vennet: “Vandaag is Amusivent een synoniem voor de verhuur van professionele tenten en totaalorganisatie van zowel bedrijfs- als privé evenementen. Een verhaal dat ondersteund wordt door een schitterend team van zowel vaste als freelance medewerkers. Teamspirit, veiligheid, respect én kwaliteit zijn de basiswaarden waaraan het Amusivent-team elke dag timmert.“


Vandaag en morgen

Het voorbije jaar heeft Amusivent heel wat belangrijke mijlpalen bereikt. Eind 2022 nam het de materialen over van het Nederlandse Partyland waardoor ze nog grotere projecten en vooral ook industriële en langetermijnoplossingen kunnen bieden aan hun klanten. Ook in november 2022 werd voor de West-Vlaamse markt een verkoopfiliaal in Knokke-Heist geopend. Sinds 1 december 2023 heeft Amusivent haar intrek genomen in de nieuwe kantoren én magazijn in de Langendam te Evergem. Deze locatie geeft het bedrijf meer groeimogelijkheden maar vooral ook een betere visibiliteit.

 

“In de toekomst zal Amusivent zich nog meer richten op het bieden van totaaloplossingen naar haar klanten. Naast de eigen expertise in professionele tentenbouw zorgen een aantal strategische allianties ervoor dat klanten volledig “ontzorgd” worden. Dit gaat van interieur en inrichting over alle technische aspecten zoals klimatisatie, warmtepompen, stroomvoorzieningen, video, licht en geluid.”, zegt Kenneth Viellard.

Like Reageer