SportSpreker
"Buig een nadeel om in een voordeel" - Paul Van Den Bosch
SportSpreker|
3 april 2020

Voor heel België is dit een onzekere periode. Samenkomen in groep is verboden, waardoor alle evenementen afgelast zijn. Zeker de evenementenbranche heeft het zwaar te verduren. De kans dat dit in de toekomst nog zal voorkomen is groot. Hierdoor zullen we vanaf nu anders moeten denken en handelen. Zo is het onder andere hoog tijd om meer online te denken!

 

Doordat veel mensen vanuit huis werken, is het net in deze periode zeer belangrijk om je klanten, partners en medewerkers te blijven inspireren en motiveren! Enkele bekende en veelgevraagd sportsprekers willen hier graag bij helpen en hebben speciaal voor deze moeilijke tijd een online lezing ontwikkeld. Vanop veilige afstand geven ze webinars. Dit kan in de vorm van een video peptalk, online seminarie of power vlog.

 

Ondertussen hebben enkele sprekers hun eerste webinar achter de rug en zijn hierover optimistisch naar de toekomst. Ze geven alvast graag enkele tips mee naar alle eventmanagers en ondernemers:

 

Paul Van Den Bosch: “Mensen in bedrijven hebben het moeilijk, het zijn harde tijden. Maar natuurlijk komt hieraan een eind. De zon schijnt en als we met iedereen doen wat we moeten doen en hieruit lessen trekken naar de toekomst, dan gaan we er beter en sterker uitkomen. We kunnen hiermee vandaag beginnen. Zo kunnen we meer en beter voor anderen zorgen, maar daarnaast dringen de maatregelen ons ook om terug te komen tot onszelf in een beperkte kring. We hebben meer vrije tijd en kunnen deze goed benutten. Tijd om alles op orde te zetten en tijd om meer voor onszelf te zorgen. Probeer zoveel als mogelijk een nadeel om te buigen in een voordeel.”

 

Cedric Dumont: “Het is belangrijk om voldoende veerkracht te creëren in tijden van crisis. Hierbij zeven tips: 1. Omring jezelf met personen die je vertrouwt. 2. Accepteer dat je geen controle kan hebben over alles wat er rondom je gebeurt, maar je kan wel controle hebben over de manier waarop je ermee omgaat. 3. Onderneem actie, want dit is het beste antigif tegen angst. 4. Neem een positieve ingesteldheid aan. 5. Accepteer dat veranderingen een deel zijn van het leven. 6. Vertrouw jezelf. 7. Wees dankbaar voor wat je hebt”

 

Arnold Vanderlyde: “Het meest fundamentele is dat je consequent blijft genieten van het proces. Ook in deze moeilijke tijden met aanpassingen voor iedereen. Blijf binnen en maak het daar goed voor je gezin, je kinderen en jezelf. Straks gaan we naar dat stipje aan de horizon, als mens en als ondernemer met de juiste spirit!”

Like Reageer