Brewspot
The Brewing Challenge
Brewspot|
2 mei 2022

Neem deel aan onze “Brewing Challenge” en beleef het brouwavontuur!


Tijdens deze activiteit verdelen we iedereen in groepen van maximum tien personen. Elke groep vertegenwoordigt als team een microbrouwerij in concurrentie met de andere groepen. Het doel is om een bier te brouwen maar ook om de fictieve investeerders (ook deelnemers) te overtuigen om in hun brouwerij te investeren!

Na onze kleine inleiding organiseert elk team zich en verdelen ze de verschillende rollen: management, R&D, productie, kwaliteitscontrole, marketing & sales, … Elke rol heeft zijn eigen verantwoordelijkheden zodat iedereen bezig is tijdens de activiteit. Ook zorgen de rollen ervoor dat iedereen ten volle kan genieten van de activiteit.

Daarna krijgt elk team hun materiaal en ingrediënten om een bier te brouwen van A tot Z. De deelnemers mogen het recept kiezen uit onze catalogus dat ze het liefst willen brouwen. De brouwactiviteit wordt begeleid door brouwers die wij zelf selecteren en specifiek opleiden voor deze activiteit. Zij begeleiden gedurende de activiteit de deelnemers door elke stap van het brouwproces en beantwoorden alle vragen.

Tijdens het brouwen moet elk team ook een originele en leuke presentatie bedenken, die het team op het einde van de activiteit voorstelt aan de investeerders. De presentatie moet de investeerders ervan overtuigen dat het de beste brouwerij is. Zo geeft het team uitleg over de naam van de brouwerij, het ontwerp van het etiket en andere elementen die het team verzorgt. Na een kleine deliberatie eindigt de activiteit met de aankondiging van de winnaar(s).

We voorzien ook een proefsessie tijdens de activiteiten. Het doel is om de invloed van elk ingrediënt op de smaak van het bier te tonen aan de deelnemers. Daarvoor proeven we meestal een pilsbier, een donker bier, een IPA, en een geuze.

Twee maanden later leveren wij het bier dat jullie tijdens de dag van de activiteit hebben gebrouwen, zodanig dat iedereen het zelfgebrouwen gerstenat kan (fijn)proeven.

Zo verwerven de deelnemers alle benodigde vaardigheden om zelf thuis bier te brouwen, en leren ze ook nuttige bekwaamheden om bier te proeven. Brouwkits om thuis dezelfde recepten te brouwen met keukenmateriaal kunnen wij regelen via verkoop.


Duur: van 1,5u tot 3u (wij passen ons aan volgens jullie planning)

Talen : FR/NL/EN

Like Reageer