De Koninck - Antwerp City Brewery

De Koninck - Antwerp City Brewery

De Koninck - Antwerp City Brewery
  • Mechelsesteenweg 291, B-2000 Antwerpen, België
  • Certificate of Excellence 2019

Stadsbrouwerij De Koninck, de smaakmaker voor verfrissende evenementen.  

 

Zin in een inspirerende locatie die bruist van de mogelijkheden? Dan moet je bij Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen zijn! 

 

Al sinds 1833 ontstaat hier de smaak van 't Stad. En nu werd onze brouwsite compleet vernieuwd, met interactieve belevingsruimten, stijlvolle bars, een Moutkelder en een trendy shop. Kortom: dit is de place to be voor heerlijke evenementen en smaakvolle belevenissen. 

 

Stadsbrouwerij De Koninck opent graag haar deuren voor jouw privé- of business-events. Onze verrassend veelzijdige ruimtes lenen zich uitstekend tot alle soorten gelegenheden: van presentatie tot workshop, van cocktailfeestje tot walking dinner.  


Wij bieden u de keuze uit 5 unieke locaties voor verhuur, namelijk: de Moutkelder, de Brouwerszaal, de Duvel bar, de De Koninck bar en het Binnenstraatje. Elke locatie heeft zijn eigen specifieke karakter en sfeer. Zo is de Moutkelder meer industrieel ingericht, terwijl de Brouwerszaal juist een historische uitstraling heeft. Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere ruimtes te combineren. Zo kunt u bijvoorbeeld de beide bars samenvoegen tot één grote ruimte, waar tot wel 180 personen kunnen worden ontvangen.


Wil je nog dat ietsje meer toevoegen aan je evenement? Dat kan! Wij kunnen zorgen voor een extra toets met een smakelijke dimensie. Een bierdegustatie bijvoorbeeld, of een smaakvolle food pairing. En dan is er nog onze nieuwe brouwerijtour die je compleet onderdompelt in de wereld van Stadsbrouwerij De Koninck. 

 

Benieuwd? Neem dan meteen contact met ons op. Wij luisteren graag naar jouw verwachtingen om vervolgens een voorstel op maat uit te werken. 

 

Tot in de Stadsbrouwerij!

De Koninck - Antwerp City Brewery
De Koninck wordt digitale evenementenlocatie
3 februari 2021

In de kelders van Stadsbrouwerij De Koninck ligt een verborgen parel verscholen. Daar waar de kazen van kaasaffineurs Van Tricht rusten, net als het vlees van The Butcher’s Store, waar bakker Kenney z’n patisserie maakt en waar Joachim Verbrugghe z’n intrek nam met ‘1833’, een ‘geheime’ speakeasy. In de Brewer’s Cave - een deel van de kelder waar normaal enkel ...

Lees meer

Like Reageer

19 reviews over De Koninck - Antwerp City Brewery - 9.4/10

Schrijf een review
Julie & Maarten Elst
New|

Trouwfeest brouwerij De Koninck

Omdat mijn man en ik verliefd zijn op Antwerpen, zochten we een typisch Antwerpen locatie voor ons huwelijk. Trouwen in de stadsbrouwerij met een bolleke in ons hand, leek voor ons perfect! En dat was het ook! Het is een uniek kader. Onze receptie ging door in het brouwershuis, de zaal op de eerste verdieping met prachtige kroonluchters waar je tijdens de rondleiding ook passeert. Ons avondfeest ging door in de Duvel bar en De Koninck Bar. Beide zalen geven de perfectie combinatie voor je gasten om ze de keuze te laten om enkel "toog te hangen" en te genieten van alle lekkere bieren die te verkrijgen zijn in de De Koninck bar of volledig los te gaan op de dansvloer in de Duvel bar. De service van de event coördinators, Thomas en Chiara, was ook geweldig! Geen enkele vraag was teveel. Voor ons was alles tot in de puntjes geregeld! Heel erg bedankt hiervoor!

0 likes|
Brecht Carpentier
New|

Geweldige trouwlocatie!!

Voor ons trouwfeest hebben we verschillende zalen bezocht en verschillende gesprekken gehad. Bij de brouwerij waren we eigenlijk behoorlijk snel verkocht! Zowel de leuke locatie als de vlotte en snelle communicatie hebben hiervoor gezorgd, we hadden snel een 'klik'. Tijdens de voorbereidingen van onze trouw konden we altijd vragen stellen per mail die meestal dezelfde werkdag nog beantwoord werden. Ze zochten mee naar oplossingen of mogelijkheden. Het feest zelf is heel vlot verlopen! Thomas, de eventcoördinator, heeft het fantastisch gedaan! Het is een heel vlotte en aanspreekbare persoon! Hij is van alles op de hoogte en straalt een aangename rust uit. Het enige wat we wat minder vonden was de extra prijs voor de wijn en het feit dat we geen koffie hadden 's avonds (wel toegeven dat we dit waarschijnlijk zelf vergeten zijn). De verschillende zoete bieren zorgden voor een toevlucht voor de wijndrinkers, niemand van ons gezelschap heeft hier beklag over gedaan. De minpuntjes wegen absoluut niet op tegen alle voordelen (goed team, vlotte bediening, goeie communicatie, vele mogelijkheden, véél biersoorten, goeie catering mogelijkheden, fantastische DJ, ...) Kortom, wij zijn laaiend enthousiast over de Antwerpse brouwerij als trouwlocatie!!

0 likes|
Kim Bracke
New|Deloitte|

Ideaal voor bedrijfsfeestje

We hebben enorm genoten van ons bedrijfsfeestje bij De Koninck! De De Koninck bar konden we zelf gezellig inkleden en was ideale setting om met 40-tal collega's tot in de vroege uurtjes te feesten. We vonden de Beer Tour ook een absolute aanrader om de avond met te starten! Personeel en barmannen waren zeer behulpzaam om alles goed te doen draaien.

0 likes|
Maxine Meeussen
Expert|Infradata|

Uitstekende locatie met veel mogelijkheden

Onze firma hield er een feest voor het 10-jarig bestaan. De Duvel Bar en De Koninck Bar werden hiervoor samen omgetoverd tot de meest gezellige locatie voor dergelijk networking en fun event. Door de flexibiliteit van de ruimtes, hebben we er presentaties gehouden en een band kunnen neerzetten van 7 personen. Het personeel helpt ook meer dan uitstekend mee om alles tot een goed einde te brengen. Zeker aan te raden!

0 likes|
Cyril Hendriks
New|A.S.Adventure|

Goede organisatie, leuke middag

Met het team genoten van een goed verzorgde lunch en lekker streetfood na afloop. Als activiteiten hebben we de interactieve tour gedaan en daarna ook nog The Park Playground bezocht. Goede organisatie, fijne zaal!

0 likes|
Anouk Hansen
New|Sana Commerce EMEA B.V.|

Top dag!

Met ongeveer 50 relaties genoten van een goed georganiseerde dag in de Koninck Brouwerij. De lunch was goed verzorgd en de locatie is adembenemend in combinatie met de tour door de brouwerij. Achteraf hebben we veel leuke reacties mogen ontvangen!

0 likes|
Floor Wetemans
New|POLO Architects|

Fijne locatie & professionele organisatie

Voor het RES Café, een netwerkavond voor professionals uit de vastgoedsector, was het niet meer dan logisch dat we voor Brouwerij De Koninck als eventlocatie kozen.
In 2015 gaven we mee vorm aan de herontwikkeling van deze site. Brouwerij De Koninck was daarom voor POLO Architects de juiste locatie. De service ter plaatse en opvolging door de event manager en project coördinator was zeer professioneel en klantvriendelijk. De catering werd verzorgd door J&M catering een vaste partner van Brouwerij De Koninck. Heerlijk en verfijnde gerechten. Nogmaals hartelijk dank aan iedereen om van deze avond een geslaagde avond te maken!

0 likes|
Mirjam Nicasi
New|Privaat|

Verjaardagsfeestje De Koninck brouwerij

We hebben dankzij jullie hulp en inzet een super verrassings verjaardagsfeest gegeven. Flexibele en heel vriendelijke mensen zowel bij de planning als bij het feest zelf. Een toplocatie voor mensen die graag bier drinken, genodigden waren aangenaam verrast op alle gebied!!
Bedankt voor jullie inzet!

0 likes|
Vivian Sajet
New|M18 Executive Search|

Super locatie & organisatie

We werden spontaan benaderd door Chiara en haar collega van Brouwerij De Koninck, hadden er nooit aan gedacht om daar een business event te organiseren. Toch werden we snel overtuigd door de prachtige locatie, het leuke concept om onze gasten een tour van de brouwerij aan te bieden, en de vriendelijke en professionele aanpak. En wij hebben geen spijt! Het werd een prachtige avond, de cateraar (Culinoir) die men had geadviseerd was een schot in de roos, en alle aanwezigen waren zeer enthousiast. De combinatie van de locatie, de tour en het eten zorgde voor een geweldige sfeer. Het zal moeilijk zijn in de toekomst nog zo'n leuke locatie te vinden...

0 likes|
Stefan Van Geenhoven
Expert|OVAM|

Slotmoment WRF-2019 bij Antwerp City Brewery

In februari 2019 organiseerden we het World Resources Forum in Antwerpen. Na de slotsessie gingen we met alle geïnteresseerde internationale gasten naar de evenementenzaal van brouwerij De Koninck. De service was uitstekend. Een fijn assortiment lekkere bieren, een bijzonder lekkere kaastafel van Van Tricht en de mogelijkheid voor alle gasten om de infotour in de brouwerij te doen maakte het event compleet. De sfeer was dan ook top.
Stefan Van Geenhoven - eventmanager OVAM.

0 likes|
Sarah Luyts
New|Kreglinger Europe NV|

Personeelsfeest @ De Koninck

Uitstekende locatie, leuke zaal 'Duvel Bar', perfecte samenwerking met de verschillende cateringdiensten, puike organisatie en service, ... Kortom zeer tevreden!

0 likes|
Sarah L'Eau
New|

Mooie omgeving en topservice

Vanaf het moment dat we Brouwerij De Koninck contacteerden rond een locatie voor ons bedrijfsevent tot het moment dat wij ons feest afsloten, hebben we steeds kunnen rekenen op een flexibel en betrouwbaar team om ons gedurende de gehele weg te ondersteunen. De locatie zelf biedt een gezellige en rustieke sfeer, de oneindig lijkende lijst aan beschikbare bieren een aanbod waarin iedereen zich wel kan vinden. Deze locatie is zeker een aanrader!

0 likes|
Jeroen Sommer
New|

Trouwfeest

Mijn vrouw en ik hebben deze locatie gekozen voor het avondfeest van onze trouwdag, voor zoveel redenen.. Een industriële look, super modern, het kleine steegje leent zich tot een gezellige en intieme setting, een ongedwongen sfeer, en ook gemakkelijk te bereiken.
Onze communicatie met Chiara verliep erg duidelijk en vlot, en zij was de hele avond subtiel aanwezig om te zien dat alles liep zoals het hoort. Zij en haar hele crew van die avond waren bijzonder vriendelijk en beleefd voor alle gasten! De inkleding van het steegje en de feestzaal (De Koninck bar) was geweldig. Je kan aan alles zien dat ze ervaring hebben met evenementen. Tot nu voornamelijk voor bedrijven, maar ze willen zich ook (meer) toegankelijk maken voor trouwfeesten.
Wij kozen voor een catering die niet aan de brouwerij was verbonden, maar dit leverde hoegenaamd geen probleem op.
De zaal nodigt gewoon uit tot een dansfeest, en laten we zeker niet vergeten de uitgebreide opties aan bier te vermelden!
Het was voor ons echt een topavond op een superlocatie, we kunnen alleen maar erg tevreden zijn. Bedankt om onze avond zo mooi te maken!

0 likes|
Rob Harks
Expert|COM2COM|

Antwerpse cultuur opsnuiven

De Koninck brewery is een top locatie waar je zakelijk kan 'meeten en genieten' onder het genot van een 'bolleke'.

0 likes|
Petra Pintens
New|t-groep|

Bedrijfsevent

Ideale locatie voor een bedrijfsevent. Prachtige plenaire ruimte met mogelijkheid voor breakout-sessies. Ontspannen en informeel kader wat ook wordt doorgetrokken in de vergaderruimtes. Je waant je in een klein dorp mits de aanwezigheid van een bakker, een butcher, een chocolaterie, een souvenierwinkel, een restaurant en natuurlijk niet te vergeten een super gezellige bar met vriendelijk personeel.
Zeer professioneel event team. Alles was tot in de puntjes uitgewerkt en verzorgt: breaks, lunch, flipcharts, parking en andere adhoc zaken. Niets is teveel en alles gebeurt met de glimlach.
Een absolute aanrader!

0 likes|
EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Kenmerken De Koninck - Antwerp City Brewery

Wifi

gratis 

Aantal personen

2 - 250 

Bereikbaarheid

auto 

openbaar vervoer 

parking - betalend 

Omgeving

vlakbij snelweg 

stad (centrum) 

Cateringlocatie

vaste cateraar(s) 

Faciliteiten

geluidsinstallatie 

projectie 

Activiteiten De Koninck - Antwerp City Brewery

Activiteitsregio's:
Antwerpen | België
Activiteiten:
Vergaderzaal huren in Antwerpen | Vergaderzaal huren | Feestzaal huren in Antwerpen | Feestzaal huren | Evenementenlocatie huren in Antwerpen | Evenementenlocatie huren | Trouwlocaties in Antwerpen | Trouwlocaties
Trefwoorden:
locatie bedrijfsevenement | zaal | locatie in antwerpen | zaal huren | eventlocatie in antwerpen | feestzaal antwerpen | feestzaal in antwerpen | unieke locatie | feestlocatie | eventlocatie | feestzaal huren | feestzaal | evenementenlocatie in antwerpen | evenement locatie | locatie | antwerpen | brouwerij | stadsbrouwerij

Nieuws

Nieuwe eventlocatie in Antwerpen:  Stadsbrouwerij De Koninck

Nieuwe eventlocatie in Antwerpen: Stadsbrouwerij De Koninck

Stadsbrouwerij De Koninck, de smaakmaker voor verfrissende evenementen

Stadsbrouwerij De Koninck, de smaakmaker voor verfrissende evenementen

Avant-première - Ontdek Stadsbrouwerij De Koninck

Avant-première - Ontdek Stadsbrouwerij De Koninck