Jaarbeurs Events
Nieuw locatieconcept ‘SCALA’ bij Jaarbeurs
Jaarbeurs Events|
16 juli 2020

Geïnspireerd door het wereldberoemde theater La Scala heeft Jaarbeurs in samenwerking met partners IINII, Fraai Projecten, Coreworks en Mertens AVR een nieuw locatieconcept ontwikkeld. In SCALA kunnen maximaal 650 personen coronaproof samenkomen tijdens corporate events, congressen en culturele voorstellingen.


SCALA is in samenwerking met deze partners ontstaan en faciliteert in het organiseren van impactvolle veilige live ontmoetingen. Deze zomer wordt SCALA gebouwd in het Event & Exhibition Centre van Jaarbeurs, zodat organisatoren vanaf 26 september 2020 tot en met 31 december 2020 gebruik kunnen maken van dit tijdelijke concept. Het betreft een kant-en-klare constructie waarbij het een kwestie is van plug & play. Organisatoren kunnen een eigen invulling aan de locatie geven.


Peter van der Veer, Commercieel Directeur van Jaarbeurs, kijkt uit naar Scala: “Live ontmoetingen zijn in deze tijd waardevoller dan ooit. Daar weten we bij Jaarbeurs alles van. Wij hebben de ruimte en de middelen om veilige ontmoetingen te faciliteren. We zijn daarnaast altijd op zoek naar hoe we waarde kunnen toevoegen aan een evenement. Met SCALA creëren we voor gasten een unieke beleving. Onze inspiratie voor dit locatieconcept komt uit Milaan waar het theater La Scala staat. Ik kijk uit naar de komst van SCALA en de gave evenementen die er kunnen plaatsvinden.”


Het theater

SCALA bestaat uit drie verdiepingen met 129 loges, aparte trapopgangen en wandelpaden. Hiermee wordt een intieme setting gecreëerd waarbij iedereen veilig vanuit een eigen loge dichtbij het podium zit. Vertical seating brengt de beleving dichtbij waardoor alles de onverdeelde aandacht krijgt die het verdiend.


Rob de Otter, Founder & Owner van IINII, licht toe: “Als je mensen uitnodigt, dan moet je hun veiligheid kunnen garanderen. SCALA brengt mensen (veilig) bij elkaar. Van corporate tot culturele events en van congressen tot voorstellingen. Echt op anderhalve meter en toch dichtbij. Waardevolle ontmoetingen in een fantastische ambiance, dat is SCALA.”


De Afstandhouder

Om veiligheid en 1,5 meter afstand voor en/of na een evenement in SCALA te garanderen wordt in de foyer gebruik gemaakt van de Afstandhouder. Dit is een mobiel en multifunctioneel meubel op statafel hoogte.

Like Reageer
Kevin Van der Straeten
Leader |eventplanner.net | 16 juli 2020

Impressive. Heel mooie, creatieve setup! Keep it safe.