Momice
Momice integreert als eerste AI in eventsoftware.
Momice|
8 maart 2023

AI (Artificial Intelligence) is ‘ineens’ overal. Met de komst van AI tools als ChatGPT en Dall-E heeft iedereen plotseling een personal assistant binnen handbereik. Momice is het eerste event softwarebedrijf dat inspeelt op deze ontwikkelingen door AI te integreren in de software. 


Momice-oprichter Rutger Bremer is dol op slimme technologische oplossingen en is dan ook zeer verheugd over de AI-integratie in de software. “Eventmanagers kunnen heel veel tijd besparen door AI slim in te zetten. Toch zien we dat ze zelf niet zo snel de stap zetten. Daarom hebben we ze een handje geholpen door AI in de tool te integreren” 


AI voor events? Hoe dan? 

“AI kent vele toepassingen, óók voor events,” zegt Bremer. “Denk aan het schrijven van teksten voor een uitnodiging of de eventwebsite. Een aantal maanden legde ik de uitnodigingstekst van onze copywriter naast een AI-gegenereerde tekst. De overeenkomst was verbluffend. Hier moeten we iets mee, dacht ik toen direct.” 


Het genereren van teksten is niet het enige waarmee eventmanagers hun voordeel kunnen doen. Bijvoorbeeld het maken van afbeeldingen met Dall-E voor een eventwebsite of een e-mailheader. “Ook het ophalen van inspiratie voor programma, script en sprekers en het begrijpen van de motivatie of belemmeringen van de doelgroep wordt vele malen makkelijker met AI,” stelt Bremer. “Zo houden eventmanagers meer tijd over voor de inhoud en productie van het event.”


AI in de Momice-tool

Met event software van Momice kunnen eventprofessionals de registratie, communicatie en evaluatie van hun (live, online en hybride) events automatiseren. Denk aan het versturen van de uitnodigingsmail, een online registratieformulier en een eventwebsite met alle informatie over programma, sprekers en locatie. 


Op 23 maart lanceert Momice een AI-integratie, waarmee AI direct vanuit de tool kan worden ingezet voor het schrijven van mailteksten, website teksten en sprekers-bio’s. “Gemiddeld sturen eventmanagers 5 mails per event naar hun deelnemers. Ze zijn vaak uren bezig met het schrijven van de teksten. Met de nieuwe integratie genereert Mo, de mascotte van Momice, een snelle opzet in de tool, die de eventmanager vervolgens kan aanpassen of fijnslijpen,” zeg Bremer. “Dit geeft richting en inspiratie, maar scheelt bovendien een hoop tijd.”


Webinar AI voor events

“We zijn heel enthousiast over de toepassing van AI binnen eventregistratie en communicatie. Maar dit is nog maar het begin. We willen event managers graag laten zien hoe eenvoudig het kan zijn om AI in te zetten voor hun events. Daarom organiseren we op 23 maart ook een webinar over dit onderwerp. Hierin laten we niet alleen de tool zien, maar leggen we vooral uit hoe eventprofessionals hun voordeel kunnen doen met de inzet van AI voor hun events. Bij Momice zijn we namelijk altijd bezig om het werk van eventprofessionals beter én leuker te maken.” 


De webinar ‘AI voor events: 7 praktische toepassingen’ vindt plaats op 23 maart om 15:30u. Je kunt je hier aanmelden, deelname is gratis: https://www.momice.com/nl/aanmelden-webinar-ai-voor-events-7-praktische-toepassingen?hsCtaTracking=dbcc0648-d954-49c9-b57d-933c212ffd15%7C6834126c-d296-4177-bf1a-0571e46d2d14

Like Reageer