AED Studios
Multidisciplinaire oefening AED Studios Lint
AED Studios|
8 november 2022

Dinsdagavond 8 november 2022 organiseert Brandweer Zone Rand een grootschalige oefening in samenwerking met AED Studios, de politiezone Hekla, de medische hulpdiensten en de dienst noodplanning van de gemeente Lint. De verschillende disciplines krijgen de kans om hun samenwerking op punt te zetten en het noodinterventieplan van AED Studios aan de praktijk te toetsen.


Er zal heel wat te doen zijn bij AED studios dinsdagavond. Door de grootte van het complex en de diversiteit aan activiteiten op hun terrein zijn de mogelijke risico’s groot. AED Studios was dan ook vragende partij voor deze oefening. “We stellen graag de faciliteiten van AED Studios ter beschikking van de brandweer, politie en medische hulpdiensten voor deze grootschalige oefening. Het zal ons in staat stellen om ons noodinterventieplan in de praktijk te testen, te evalueren en, indien nodig, bij te sturen. Communicatie is cruciaal wanneer er zich calamiteiten voordoen, en we zijn ervan overtuigd dat deze oefening leerrijk is voor alle betrokken actoren” verklaart Glenn Roggeman, CEO van AED Studios.


Het scenario: door een brand aan de koelinstallatie op het dak komt via de ventilatie rook binnen in één van de studio’s. Het gebouw zal geëvacueerd worden, maar dat gebeurt niet zonder slag of stoot. Zo zit er nog een acteur verscholen in zijn loge en struikelt er onderweg naar buiten iemand over een vat zoutzuur (een product dat gebruikt wordt in het zwembad van de studio). Tijdens de drukte die zal ontstaan komt er VIP bezoek aan met een limousine en wil er een helikopter landen… Met een draaiboek dat zo uit een rampenfilm zou kunnen komen, lijkt de oefening misschien overdreven. Het is echter pure realiteit want iedere situatie die wordt nagebootst, zou echt kunnen gebeuren. Zowel de brandweer, politie, medische discipline en communicatiedienst zullen moeten samenwerken om alles in goede banen te leiden. Dat is ook meteen het opzet van de grootschalige oefening.

Like Reageer