New Balls Please bvba
New Balls Please en Clouds worden door fusie grootste Gents event agency.
New Balls Please bvba|
31 March 2022

Vanaf 1 april slaan de Gentse event agencies New Balls Please en Clouds de handen in elkaar en worden ze samen het grootste Gents evenementenkantoor. 


Het team van Clouds zal verhuizen naar de kantoren van New Balls Please aan de Dublinstraat en beide teams gaan als 1 geheel verder onder de naam New Balls Please - 100% events. Na de COVID crisis die de eventsector heel hard trof en een algemene tendens naar consolidatie in de markt is het voor beide bedrijven een logische stap richting meer stabiliteit, zekerheid en groei. De belangrijkste reden voor de fusie is vooral het bundelen van meer dan 150 jaar opgetelde event-ervaring om de klanten nòg beter te voorzien van onvergetelijke evenementen. 


Beide agencies werden opgericht in 2013 en kenden een mooie groei doorheen de jaren. New Balls Please (met 3 oprichters-vennoten Michel Van Camp, Valerie De Coster en Stein Hoogstoel) had net voor de COVID crisis een team van 16 personen met een mooie internationale klantenportefeuille. Clouds (met oprichter Matthias Lievens) focuste zich sinds 2016 vooral op grote producties voor Vlaamse bedrijven met een team van 8 personen, maar investeerde ook mee in grote projecten zoals Antwerp Photo Festival, de open air cinema HOFF en het naar België halen van de internationale useR! Conference. 


Net zoals elk event kantoor werd er in 2020 en 2021 overgeschakeld op 'survival-mode' en zagen beide teams medewerkers vertrekken. Toch had New Balls Please zeker in 2021 een meer dan behoorlijk jaar door bijvoorbeeld de organisatie van het COVID vaccinatiecentrum in Turnhout. 


“De COVID-crisis overleven was een hele uitdaging, maar het dwong ons toch ook om na te denken over hoe we als bedrijf nog sterker zo’n moeilijke periodes kunnen overbruggen”, licht Michel toe hoe het idee van fusie ontstond. “Een nauwe samenwerking of zelfs fusie met een ander kantoor was onmiddellijk een van de pistes, en we wisten al langer dat we qua klantenportefeuille, manier van werken, stijl en cultuur heel dicht aanleunen bij Clouds, die op amper een kilometer van bij ons hun kantoor hebben in het Noorden van Gent.” 


“Michel belde me na de zomer van 2021 om te vragen of ik eens samen wou lunchen, tegen het kerstverlof hadden we een principieel akkoord en we zijn amper 3 maand verder en we zijn helemaal klaar om de sprong te wagen en samen verder te gaan als 1 geheel”, vervolgt Matthias van Clouds. “We voelden vrij snel dat dit echt was wat we nodig hadden, met dezelfde mindset en visie over hoe je top evenementen organiseert, wat het proces veel makkelijker maakt”.  


New Balls Please telt vanaf 1 april een team van 11 event managers aangevuld met een afdeling grafisch ontwerp en planning en digitale marketing, goed voor bijna 20 personen in totaal. “Veel event agencies moeten werken met veel talenten maar met weinig ervaring. Wij hebben van bij de start gekozen om te investeren in senior profielen die strategisch ondersteund worden door een uitgebreide groep van enthousiaste jonge mensen. Dit zorgt niet alleen voor weinig verloop, maar bovendien dat we onze klanten echte top evenementen kunnen aanbieden met een focus op de persoonlijke aanpak en een perfecte service”, vult Valerie van New Balls Please aan. “We kijken ernaar uit om de ervaring van het Clouds team mee in deze filosofie te integreren en er samen voor 100% tegenaan te gaan.”


“New Balls Please maakt van de fusie onmiddellijk ook gebruik om toe te treden tot een grotere groep”, zegt Stein Hoogstoel. “Central Park zal de komende jaren participeren in verschillende nieuwe bedrijven die als afzonderlijke satellieten autonoom zullen werken. We zetten hard in op buitenlandse incentives. Iets waar we in het verleden al sterk in waren en waar we nu een senior incentive manager voor hebben aangetrokken om dit verder uit te bouwen. Verder zijn er nu al sportsDC (organisatie van sportevenementen en begeleiding van atleten) en Saventhem Renting (verhuur van eventlocaties) die binnen deze structuur hun activiteiten zullen uitbouwen. Daarnaast wordt er gewerkt aan een hospitality bedrijf met focus op registratie, ticketing en kassa- en payment services voor evenementen, retail en horeca en we broeden nog op verschillende ideeën om uit te rollen de komende jaren.” 


Finishing touch: New Balls Please krijgt naar aanleiding van de fusie een volledig nieuwe huisstijl. Alle informatie en contactgegevens zijn te vinden via www.newballsplease.be. Benieuwd om samen te werken met New Balls Please of zin om het team te versterken? hello@newballsplease.be

Like Reageer
Paul Gielen
Expert | 31 March 2022

Top! Veel succes!!
Paul

Like | Reply
Vander Auwera Kim
Leader |Kim Dèrvan - Magical Entertainment | 28 April 2022

Proficiat 👍💥

Like | Reply