PXL-NeXT
Nieuwe trouwlocatie in Hasselt
PXL-NeXT|
14 februari 2022

PXL-Congress is al 15 jaar een centrum voor levenslang leren en events. Het brengt mensen samen en het inspireert meer dan 100.000 bezoekers per jaar. In normale tijden vinden er dagelijks ontmoetingen plaats tussen PXL-studenten en professionals zoals congressen, beurzen, jaarvergaderingen, …. en binnenkort dus ook het eerste trouwfeest!


PXL Potgrond der liefde

Algemeen directeur Ben Lambrechts legt uit: “Onze hogeschool is ontstaan in 1837 in het oud Moederhuis te Hasselt en heeft ontelbaar veel afgestudeerden en beschikt ook over een enorm groot netwerk. Iedere week verschijnt er wel ergens een PXL-alumnus, collega of student op een trouwfoto op de sociale media. Vaak kan je ook lezen dat ze elkaar hebben leren kennen op onze schoolbanken en/of een koppel zijn geworden tijdens hun studies bij ons. We krijgen jaarlijks een tiental aanvragen om een trouwfeest te mogen organiseren in de PXL en er is toch geen mooiere dag dan Valentijn om bekend te maken dat we dit vanaf heden ook gaan doen.” “Of ik vanaf nu te boeken ben als weddingplanner of ceremoniemeester? Daar ga ik vriendelijk voor passen maar op speciaal verzoek wil ik als gastheer wel een kort dankwoordje komen zeggen voor een PXL-koppel.” lacht Lambrechts.


Eerste PXL-trouwkoppel gezocht

Diensthoofd events Frédérique Meertens geeft duiding: “Hogeschool PXL heeft een uitgebreid patrimonium met verschillende multifunctionele gebouwen. We trachten onze infrastructuur zo optimaal mogelijk te gebruiken voor onderwijs, onderzoek en dienstverlening. Zowel tijdens de schooluren als daarbuiten in de weekends en schoolvakanties. PXL-Congress of gebouw D gelegen op de Elfde-Liniestraat in Hasselt is ons meest gekende gebouw omwille van het beste studentenrestaurant van de regio en de tal van externe activiteiten die er dagelijks plaatsvinden. Voor de trouwfeesten doen we beroep op enkele vaste externe cateraars in samenspraak met de koppels. Geïnteresseerden kunnen meer informatie krijgen via +32 11 77 57 00 of congress@pxl.be

Like Reageer