FED EVENT

FED EVENT

FED EVENT
  • Nerethstraat 36, 9750 Ouwegem, België

Onze federatie is ontstaan uit de Facebook groep Event & Entertainment Freelancers SOS, opgericht op 13 maart 2020, die als doelstelling had voor de mensen werkzaam in deze sector, zij het als zelfstandigen, zelfstandigen in bijberoep, zij het als kleine KMO’s, een platform te bieden waar ze terecht konden met hun verzuchtingen. Iedereen was nog verdwaasd door de golf van annulaties die ons overspoelde, en velen vonden het frustrerend om te moeten horen dat de Horeca ruime tegemoetkomingen kreeg en onze sector blijkbaar over het hoofd werd gezien. Onze voornaamste ambitie was, door de kracht van het getal, de overheid er op te wijzen dat hier een volledige kaalslag aan de gang was, dat de overgrote meerderheid zich totaal gebroodroofd zag en dat onze sector evenzeer recht had op compensaties als winkels en horeca. Onze Facebook bereikte vlug de kaap van de 5.000 leden en er was een herhaalde vraag naar een overkoepelende federatie voor de sector waar tientallen verschillende subsectoren opereren.


Reden ook waarom in spoed FED EVENT werd opgericht, omdat het onder de vorm van een federatie uiteraard gemakkelijker communiceren is met de officiële instanties. Los daarvan merkten we op dat er veel kruisbestuiving was op het platform, dat er ideeën werden uitgewisseld en dat dit op termijn, eenmaal deze crisis bezworen, Business opportuniteiten voor iedereen zou genereren.


Inmiddels hebben we gelobbyd, gecommuniceerd, het brede publiek ingelicht, en we hebben er een goed oog in dat de overheid met een juridisch steekhoudende compensatiemaatregel naar onze sector toe zal komen. En dan is alvast onze eerste doelstelling gehaald. Zorgen dat onze mensen en hun bedrijven deze crisis op een menswaardige manier overleven en klaar staan om terug aan de slag te gaan in Festivals, Concerten, Wielerkoersen, Cyclo cross, Atletiek, Internationale Jumpings, Dorps- en stadsfeesten, bedrijfsfeesten, congressen en dito, evenementen die het sociaal weefsel versterken en het leven aangenamer en rijker maken.

Like Reageer

Reviews over FED EVENT

Er zijn (nog) geen reviews over FED EVENT. Ben jij de eerste die er één deelt?

Schrijf als eerste een review
EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Nieuwe federatie FED EVENT wil dezelfde steun voor eventsector als horeca in België

Nieuwe federatie FED EVENT wil dezelfde steun voor eventsector als horeca in België