Veldeman
Veldeman zorgt voor infrastructuur en inrichting vaccinatiecentra
Veldeman|
9 februari 2021

Veldeman heeft de afgelopen weken hard gewerkt om een aantal Vlaamse vaccinatiecentra gebruiksklaar te maken zodat ze deze week kunnen proefdraaien. Als leverancier van inrichting en bijkomende infrastructuur stapt Veldeman hiermee af van zijn imago als klassieke tentenbouwer.


In Bree werd de leegstaande Expodroom, gelegen op het industrieterrein in Bree en ooit de thuishaven van Euphony Basket Bree en de Europese wedstrijden van Noliko Maaseik, getransformeerd tot een volledig operationeel vaccinatiecentrum. Een grote logistieke uitdaging. In enkele dagen tijd zorgde Veldeman voor de complete inrichting. Met behulp van scheidingswanden uit kunststof, glas en textiel werden de grote ruimtes gecompartimenteerd in inkomruimte, registratieruimte, wachtruimte en vaccinatieruimte met dokterskabinetten. Veldeman voorzag verwarming en leverde alle meubilair, van tafels en stoelen over ontvangstbalies tot serveerwagens. Met de 4 vaccinatielijnen zullen maximaal 1.200 vaccins per dag toegediend kunnen worden aan de inwoners van Bree en Oudsbergen. Vlaams Minister van Volksgezondheid Wouter Beke bracht in het gezelschap van beide burgemeesters een bezoek aan het vaccinatiecentrum. “Het is knap om te zien hoe een leegstaand complex op luttele weken tijd werd omgebouwd tot een volledig uitgerust vaccinatiecentrum.” aldus minister Beke.


Ook voor de inrichting van het vaccinatiecentrum in Peer, gehuisvest in voormalige VDAB-gebouwen, was Veldeman verantwoordelijk. Veldeman zorgde voor de compartimentering door middel van wandenbouw en voorzag verwarming, meubilair, decoratie en een omroepsysteem.

 

Voor andere vaccinatiecentra waaronder dat van Zottegem leverde Veldeman bijkomende infrastructuur zoals ontvangst- en wachtruimtes.


Met deze projecten stapt Veldeman duidelijk af van zijn imago als klassieke tentenbouwer. “De afgelopen jaren hebben wij ons aanbod aanzienlijk verbreed om tegemoet te komen aan de vraag vanuit de markt naar totaaloplossingen op maat.” licht Andy Moors, CEO van Veldeman toe. “Tenten zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van ons portfolio, maar we doen veel meer. Denk aan units, wandenbouw, inrichting, nutsvoorzieningen, meubilair, klimatisatie, verlichting, decoratie… Projecten zoals de vaccinatiecentra, waarbij we zelfs geen tenten plaatsen, zijn geen uitzondering meer voor ons. Steeds vaker wordt beroep gedaan op onze uitgebreide expertise met tijdelijke en modulaire infrastructuur, logistieke know-how en sterke projectorganisatie, zonder dat er nood is aan tenten. Dankzij onze inhouse technische afdeling en afwerkingsafdeling kunnen we perfect maatwerk leveren.”

Like Reageer