Raccoon Serious Games bv
Creëer bewustwording met een immersive experience
Raccoon Serious Games bv|
3 maart 2021

Een immersive experience is letterlijk een ervaring waarin je ondergedompeld wordt. Het is een relatief nieuw, maar zeer innovatief begrip in het creëren van bewustwording en begrip. Maar wat is het precies en wat zijn de kansen voor organisaties? In deze blog vertellen we je meer over de vele mogelijkheden van deze nieuwe virtuele werkelijkheid!


Wat is een immersive experience?

Een immersive experience is letterlijk een meeslepende ervaring. Het creëert een nieuwe, beeldende en interactieve omgeving voor haar publiek. Het geeft deelnemers het gevoel dat ze deel uitmaken van hetgeen dat wordt gepresenteerd. Ook worden deelnemers actief gestimuleerd om deze ‘werkelijkheid’ verder te verkennen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste online ervaring van Raccoon: De Gouden Koers.


Een immersive experience is relatief nieuw begrip In een tijd waarin gebruikerservaring steeds belangrijker is. Bewustwording en begrip bewerkstellig je immers sneller door te ervaren en door te doen. De (versnelde) digitale transformatie en thuiswerken maakt het eenvoudiger om deze ervaringen online te beleven!


Massive Online Responsive Serious Gaming Experiences

Bij Raccoon bieden wij immersive experiences via ons eigen platform: M.O.R.S.E. Dit staat voor Massive Online Responsive Serious Gaming Experiences. Met dit platform zijn we in staat om zeer flexibel en snel nieuwe online ervaringen te creëren voor variërende doeleinden. Denk hierbij aan online serious games of escape rooms als tool voor teambuilding of het creëren van bewustwording rondom een specifiek thema. De online ervaringen via het platform worden altijd ondersteund door ervaren live spelbegeleiders. 


Hieronder vind je de 4 belangrijkste voordelen voor het bewerkstelligen van meer bewustwording en begrip met de inzet van M.O.R.S.E.


#1 Real-time ondersteuning

M.O.R.S.E geeft onze live spelbegeleiders uitgebreide mogelijkheden om real-time mee te kijken met de spelers. Indien nodig kan een spelbegeleider op elk gewenst moment een waardevolle tip geven als je team (te lang) vast dreigt te lopen!

Ondanks dat iedereen achter zijn eigen laptop, tablet of desktop zit, kan iedereen real-time zien wat de ander intypt. Hierdoor is iedereen op de hoogte welke antwoorden er worden ingevuld. Meedenken (en corrigeren) gaat hierdoor een stuk sneller.


#2 Flexibel en veelzijdig

Om spelers een zo’n realistisch gevoel te geven tijdens het spel, kunnen we flexibel herkenbare omgevingen als websites, inlogschermen en database systemen nabootsen. Acties die tijdens het spel dan worden gedaan op die gesimuleerde omgevingen verbinden we aan spelpunten en vooruitgang. Dit geheel zorgt telkens weer voor een unieke en meeslepende ervaring. 

Verder is het mogelijk om iedereen tijdens het spel een eigen rol te geven. Inclusief eigen informatie en bevoegdheden. Hierdoor ben je als speler nog meer op elkaar aangewezen en leer je beter samenwerken! 


De mogelijkheden en ambities van M.O.R.S.E zijn eindeloos. Hierdoor kunnen we in onze online ervaringen ook relatief makkelijk een koppeling leggen met bijvoorbeeld social media, 3D beelden, AR en Google maps. Daarnaast is het ook mogelijk om extra interactie te implementeren met mobiel of eigen CRM en Event systemen. De inzet van meerdere systemen en devices maakt je als speler nog meer onderdeel van je eigen verhaal. 


#3 De start van een gesprek met inhoud

Met M.O.R.S.E kunnen organisaties de opgedane kennis van deelnemers relatief snel en eenvoudig verifiëren. Denk hierbij aan het implementeren van toegankelijke quizvragen na afloop van een spelsessie. Zowel de game als de quiz vormen hiermee het startpunt voor een waardevol nagesprek over een specifiek thema.


#4 Ideaal voor grote groepen

Dankzij M.O.R.S.E zijn onze online ervaring zeer schaalbaar en daardoor dus ideaal voor grote groepen. Op dit moment kun je met maar liefst 500 spelers, verdeeld onder meerdere teams, de uitdaging aangaan. Teams die thuis of op verschillende kantoren werken, hoeven voor deze ervaring dus niet fysiek bij elkaar te komen.


Ervaar direct de voordelen van M.O.R.S.E


Kortom mede door de schaalbaarheid, veelzijdigheid en real-time ondersteuning helpt M.O.R.S.E jouw organisatie (inter)actief verder bij het creëren van meer bewustwording en begrip. Op dit moment heeft Raccoon een drietal online ervaringen beschikbaar die je direct met jouw collega’s kan beleven! 


DigiHacked: cybersecurity ervaren 

Het Dreigende Water: strijden voor klimaat

De Gouden Koers: online teambuilding


Like Reageer