Comm2B
Arena Events pakt uit met unieke concertenreeks in veilige omstandigheden
Comm2B|
19 juni 2020

De zomer van 2020 wordt helemaal anders dan vroeger. Door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er geen festivals of grote evenementen toegelaten. En toch heeft iedereen na een lange periode van lockdown goesting om er weer in te vliegen en nood aan sociaal contact en beleving. Arena Events uit Gent maakt het alvast mogelijk om de top van de Vlaamse muziekscene aan het werk te zien. Van 10 juli tot 7 augustus organiseert het een reeks van 50 ‘coronaproof’ zomerconcerten in de Ghelamco Arena in Gent.


Arena Events is net als de hele eventsector getroffen door de coronacrisis. Michiel Vanderheyden: "We wilden niet bij de pakken blijven neerzitten. We hebben grondig nagedacht over hoe we een positief signaal konden geven. Na de laatste veiligheidraad, waar de overheid culturele voorstellingen tot 200 personen mogelijk maakte, hebben we hard gewerkt om een nieuwe vorm van concertbeleving op punt te stellen. Binnen de Ghelamco Arena en met onze ruime event ervaring hebben we een concept uitgewerkt waarbij dat in de meest veilige omstandigheden mogelijk wordt."


Een boeiend programma met Vlaamse topartiesten


Toen Arena Events het idee voorlegde aan de Vlaamse artiesten, was er onmiddellijk enthousiasme. Ook zij moesten immers noodgedwongen hun activiteiten stopzetten en hun plannen voor de zomer opbergen. Peter Vanlaet (Mama’s Jasje): “Dit is uiteindelijk waar ik toch stiekem had op gehoopt. Een zomer vol muziek! We zien elkaar terug, weliswaar in kleinere getallen, zowel op als rond het podium. Unplugged, maar daarom niet minder gezellig.” “Wat een heerlijk gevoel wetende dat ik na lange tijd weer op het podium zal staan met mijn muzikanten”, geeft ook Belle Perez toe. “Het belooft een speciale avond te worden!”


Artiesten, boekingskantoren en de organisatoren van Arena Events sloegen de handen in elkaar. Het resultaat wordt een boeiend programma met 50 live concerten, dagelijks van 10 juli tot 7 augustus. Zo staat nu al vast dat tussen 10 en 26 juli Vlaamse toppers als The Starlings, Paul Michiels, Mama’s Jasje, Guy Swinnen, Sioen, Lady Linn, Belle Perez, Bent Van Looy en Stan Van Samang een concert zullen spelen in de Ghelamco Arena. Meer details over de invulling van de concertagenda voor de periode van 27 juli tot 7 augustus volgen nog.


Een volledig veilige setting


De Arena Zomerconcerten zijn een dubbele primeur: het gaat om de eerste live concerten in Vlaanderen sinds de lockdown en bovendien is het ook de allereerste keer dat er in de Gentse voetbaltempel concerten worden georganiseerd. Michiel Vanderheyden van Arena Events: “De Ghelamco Arena beantwoordt aan alle voorwaarden voor de veilige organisatie van deze concerten. We hebben alle ruimte en mogelijkheden om een coronaproof setting te creëren voor de 200 toeschouwers die we per concert mogen toelaten. We willen tonen dat coronamaatregelen en sfeervolle concertbeleving perfect te verzoenen zijn.”


Concreet zal het publiek in de overdekte tribune in bubbels worden verdeeld van 1 tot 4 personen, waarbij tussen elke bubbel anderhalve meter social distancing wordt gehouden. De zitplaatsen worden met groene stickers aangeduid en het publiek wordt van aankomst tot seating begeleid door safety hosts. Aan alle gasten wordt gevraagd tijdens het concert te blijven zitten, om de veiligheid te garanderen.


Het overdekte podium wordt gebouwd boven de dug-out waar normaal de voetbalspelers plaatnemen. Sfeervolle verlichting zorgt voor een intieme sfeer. Ook het feit dat de artiesten in een beperkte setting of akoestische opstelling spelen, zal bijdragen tot de beleving.


“In het stadion zijn een hele reeks extra veiligheidsmaatregelen genomen”, legt Barbare Stevens van Arena Events uit. “De aankomst wordt gespreid over verschillende ingangen, zodat er geen bottlenecks ontstaan. We hebben een aangepast verluchtingssysteem om de lucht te ontsmetten op de wandelpromenade waar de check-in van de concertgangers contactloos wordt afgehandeld. In het stadion geldt éénrichtingsverkeer en is handgel ruim beschikbaar. Het sanitair wordt voor en na, maar ook tijdens het event geregeld gepoetst. En alle zitplaatsen worden ontsmet voor er een nieuw concert mag starten.”


Alleen online reserveren, wellicht 2 concerten per dag


De ticketverkoop voor de concerten gaat vandaag, vrijdag 19 juni, van start via www.arenaconcerten.be. Van 10 juli tot 7 augustus zal er dagelijks een concert zijn om 21 uur. Indien het concert uitverkocht is, komt er een tweede concert om 18 uur. Op zondag zijn ook matinee-voorstellingen gepland om 11 uur. Tickets kosten tussen 23 en 30 euro (exclusief reservatiekosten).


De reservatie van de tickets gebeurt volledig online. Er is ook catering beschikbaar (boxen met drank en versnapering op maat van kinderen en volwassenen), die vooraf online wordt besteld. Zo wordt de handling en het risico op besmetting beperkt. De online ticketing maakt het ook mogelijk om achteraf, indien nodig, tracing te voorzien en de aanwezigen te contacteren.


Radio 2 brengt verslag uit


Eén van de partners voor de Arena Zomerconcerten is Radio 2. Nethoofd Rino Ver Eecke: “Steun aan de Vlaamse artiesten zit in het DNA van Radio 2. Dus ook als de omstandigheden tegen zitten. Zo genoten tienduizenden Vlamingen in de Radio 2-app van artiesten die vanuit hun woonkamer een live-concert gaven. En we lanceerden ‘Radio 2 Bene Bene’, de muziekstream waarop je 24 uur per dag artiesten van bij ons hoort. Het voelt dan ook als een logische stap om mee te gaan in het verhaal van de Arena Zomerconcerten waar échte live beleving opnieuw mogelijk wordt, in een veilige omgeving. Showbizz Bart zal voor Radio 2 geregeld verslag uitbrengen.”

Like Reageer