Momice
Momice stoomt 600 event professionals klaar voor online events
Momice|
28 mei 2020

Tussen 13 en 20 mei konden eventprofessionals deelnemen aan een 6-daagse online opleiding om succesvolle online events te organiseren. Ruim 600 eventprofessionals weten nu alles over software, doelstellingen, programma’s, beleving, interactie, registratie en kijkersdata voor online events. 88% van de deelnemers gaf aan nu beter in staat te zijn online events te organiseren. 


Aanpassen naar online en hybride events is noodzakelijk

Vanwege de overheidsmaatregelen zijn organisatoren aangewezen op online of hybride events. Maar bij online events gelden andere spelregels. Rutger Bremer, CEO van Momice legt uit: ‘We kregen heel veel vragen uit ons netwerk over hoe succesvolle online events te organiseren. We hadden zelf ervaring met hybride en volledig online events door onze serie Connecting the Dots. Dus we zijn hier nog verder ingedoken om samen met onze partners een volledige cursus te ontwikkelen om event professionals te helpen met dit thema.”


De zes thema’s

De Crash Course is opgedeeld in 6 thema’s: livestream software, doelstellingen, publieksinteractie, beleving & netwerken, online programma’s en registratie & kijkersdata. Bremer: “Online events vragen echt om een andere aanpak. De online doelstellingen kun je bijvoorbeeld veel meer toespitsen op het gedrag in kijken participatiecijfers. Ook kan een online programma maximaal 1,5 uur duren met een soepele, strak geregisseerde, dynamische beleving en is interactie met het publiek een must. Het kiezen van de juiste tool is niet eenvoudig, dus helpen we onze deelnemers met de keuze voor de juiste tools en livestream platformen. Ten slotte stonden we stil bij de registratie en de analyse van de kijkersdata, want online events genereren veel meer data dan offline events!”


Van registratiesoftware naar opleiding

Momice ontwikkelt software om de registratie en communicatie van zakelijke events te professionaliseren. De stap naar het opleiden van de doelgroep komt niet geheel onverwacht. Bremer: “We zijn Momice 7 jaar geleden gestart omdat we events naar een hoger niveau willen tillen. We hebben software ontwikkeld, maar willen ook onze ervaringen en kennis zoveel mogelijk delen met eventprofessionals. Online events liggen in het verlengde van waar we dagelijks mee bezig zijn: software, communicatie, data en doelstellingen. Door onze ervaringen en relaties met partners konden we deze Crash Course daarom binnen een week vormgeven!”


De on-ontdekte voordelen van online events

Met deze Crash Course wil Momice alle event professionals in laten zien hoe waardevol online events kunnen zijn. Daarom zijn de opleiding nog steeds online beschikbaar. Bremer: ”Bij de online editie van Connecting the dots gingen we van 50 bezoekers (fysieke event) naar ruim 620 deelnemers! Door middel van polls, vragen van de deelnemers en kijkersdata kregen we zoveel meer inzichten in de behoefte van onze doelgroep met een derde van het budget van een offline event. Dat laat zien dat online events echt heel interessant zijn om mee te nemen in je concepten. 


Een nieuwe balans tussen offline en online 

De komende 1,5 jaar gaat de verhouding van offline en online events opnieuw ontdekt worden. Bremer: “We gaan veel meer online en hybride events organiseren dan we hadden verwacht. Door de beperkte capaciteit en risico van deelname aan events komt je doelgroep niet zo makkelijk meer naar een fysieke locatie toe. Maar online en hybride events hebben veel te bieden. Dus event pro’s: Kom uit je comfort-zone en ontdek de mogelijkheden van online events.” 


Crash Course Online Events terugkijken

De Crash Course is nog steeds beschikbaar. Als je je inschrijft kun je alle 6 de webinars van 30-40 minuten op je gemak in je eigen tijd kunt terugkijken. Ga naar https://www.momice.com/nl/crash-course-online-events

Like Reageer