Ecco La Luna
Zonder het te weten had Ecco La Luna de technologie in huis voor de switch naar remote events
Ecco La Luna|
20 mei 2020

Van de ene dag op de andere zag teambuilding-bedrijf Ecco La Luna  net als andere collega’s uit de eventsector hun agenda leeglopen. Events werden gecanceld of uitgesteld wegens COVID-19. Onmiddellijk schoot het Ecco-team in actie om te kijken in welke vorm ze hun klanten toch konden bijstaan in het verbinden van collega’s, zeker nu een langer periode van remote working eraan zat te komen voor de meeste bedrijven.


En die oplossing hadden jullie reeds deels in huis?


De oplossing bleek inderdaad te liggen in het anders gaan inzetten van de reeds in-house technologie waar we enkele jaren terug fors in hadden geïnvesteerd. Het online game-platform waarmee voor COVID-19 vooral op maat gemaakte interactieve stadsspelen en roadbooks voor 2PK of fietstochten mee werden gemaakt,  bleek mits wat aanpassingen de ideale tool remote activiteiten. In samenwerking met het globaal netwerk van licentiehouders werden enkele nieuwe remote concepten ontwikkeld met de interactieve app in combinatie met de meest gebruikte video conference software. Waar de deelnemers voorheen per team op een iPad van Ecco La Luna speelden, maken ze nu gebruik van hun eigen smartphone in combinatie met een video-meeting in virtual breakout rooms op hun tablet of laptop en dit alles vanuit een veilige (thuis)omgeving.


Hoe komt het dat jullie zo snel konden omschakelen naar remote concepten en zo snel een product klaar hadden?


Binnen het team van Ecco La Luna hebben we enkele experten voor het ontwikkelen van spelen op maat met deze interactieve app. Samen met het globaal netwerk van licentiehouders, werden snel meetings opgezet om te brainstormen over hoe we de app opnieuw konden uitvinden om te gebruiken voor remote games. Wereldwijd zijn dus verschillende leading teambuilding-bedrijven samen aan de slag gegaan om op erg korte tijd enkele heel sterke concepten uit te werken.


Wat maakt jullie remote concepten uniek?


The Virtual Away Day is het product dat op dit moment het meest uniek is. Anders dan de meeste online quizzen, speelt men in teams in breakout rooms en worden er naast quizvragen ook multimedia team-opdrachten gegeven. Deze opdrachten worden dan door de teamcaptain gefilmd en worden via de app naar de game-master verstuurd die punten toekent voor die team-opdrachten. Op het einde van het spel worden deze foto’s en video’s dan gedeeld met de andere teams. Een grote meerwaarde van onze app en het platform is dat we elk spel kunnen aanpassen naar de wensen van de klant. Zowel de timing en inhoud van het spel (vragen/opdrachten) als de look & feel van de app is volledig aanpasbaar. De app werkt zowel op iOS als Android en het spel werd ondertussen wereldwijd meer dan 200 keer gespeeld en getest met heel wat positieve feedback van de deelnemers.


Ecco La Luna is er dus klaar voor om remote events uit te rollen voor groepen van 5 tot wel 1000 deelnemers tegelijk aan een héél scherpe prijs. Zit je als bedrijf dus met de uitdaging om iets te organiseren om je team verbonden en geëngageerd te houden in deze remote-working tijden, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen en samen overleggen we hoe we jullie hierbij kunnen helpen.

Like Reageer
Hans Vanooteghem
Expert |Havano VOF | 24 mei 2020

Leuk concept!